Bugatti a creat o masă de biliard din fibră de carbon de 300.000 de dolari

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 06-05-2021

în: Art & DesignNews

Dacă ați epuizat opțiunile de a alege din colecția de produse Bugatti pentru a vă exprima dragostea pentru iconicul producător auto francez, puteți căuta să adăugați ceasuri inspirate de Chiron by Jacob & Co la colecția de ceasuri. În cazul în care chiar și asta nu este suficient, acum puteți obține o masă de biliard cu insignă Bugatti și o puteți așeza chiar lângă Chiron.

foto via @luxurylaunches.com

Masa de biliard din serie limitată a fost realizată manual de către IXO (Iconic Xtrem Objects), o companie spaniolă fondată în 2007, specializată în compozite de carbon. Construit în întregime din fibră de carbon și aluminiu, masa de biliard Bugatti arată la fel de specială ca și hipercarurile care poartă emblema EB. Suprafețele care vin în contact cu bilele sunt înfășurate în piele de anilină – aceeași piele produsă în Austria și folosită la mașinile Bugatti.

foto via @luxurylaunches.com

IXO susține că mesele de biliard Bugatti „sunt absolut unice sub orice aspect” și „fiecare parte a fiecărei mese este proiectată la comandă”. Potrivind calității superioare de construcție a hipercaretelor Bugatti, spaniolii au folosit cele mai bune procese industriale pentru a atinge perfecțiunea. Structura mesei de biliard este construită din aluminiu plin, în timp ce capacul exterior este realizat din fibră de carbon de calitate aeronautică. Masa de biliard are, de asemenea, un sistem propriu de selecție a bilelor cu rulmenți cu bile ceramice și linii de dyneema. În plus, este echipată cu un senzor giroscopic și un sistem de nivelare automată, ceea ce o face perfectă pentru iahturi. Compania furnizează, de asemenea, un set complet de accesorii marca Bugatti, inclusiv stick-uri din fibră de carbon, un suport pentru stick-uri cu panou cu ecran tactil. Masa de biliard Bugatti este limitată la doar 30 de unități.

foto via @luxurylaunches.com

Sursa: Bugatti’s $300,000 carbon fiber pool table as sleek and sexy as its cars. A special system even keep the table leveled on a yacht.