Colecția Asprey Bugatti Egg: Un omagiu atemporal adus luxului și artiștilor NFT

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-04-2023

în: News & Features

Bugatti

Bugatti și Asprey au creat o colecție în ediție limitată de obiecte prețioase sub forma unui ou. Proiectată de Asprey Studio, ediția Royale a noii colecții Asprey Bugatti Egg reunește creațiile atemporale ale constructorului auto cu moștenirea și măiestria Asprey, combinând tehnicile tradiționale de realizare a bijuteriilor cu materiale de înaltă tehnologie utilizate în fabricarea hipercarurilor Bugatti.

Bugatti

Oul a fost o formă iubită pentru Carlo Bugatti, tatăl lui Ettore Bugatti, care a declarat că „cea mai pură formă perfectă a naturii este oul”. Aceste cuvinte au inspirat parteneriatul dintre Bugatti și Asprey, care a început la începutul anului 2022, permițând mărcilor de lux să lucreze atât pe tărâmul fizic, cât și pe cel digital. Astfel, colecția Asprey Bugatti Egg va fi produsă atât ca obiecte fizice, cât și ca operă de artă generativă NFT, cu 111 ouă fizice legate de Bitcoin NFT. Aceasta va fi prima colecție care va folosi o tehnică de ultimă generație de înscriere a conținutului digital pe blockchain-ul Bitcoin, asigurând că opera de artă va fi nemuritoare.

Bugatti

Colecția în ediția limitată este realizată din fibră de carbon. Forma perfectă a oului este obținută printr-un proces lung și complex care asigură că este complet lipsit de disproporție sau imperfecțiune. Oul este legănat într-o țesătură de diamant din argint sterling, care este ușor înclinată în jos până la o bază curbată. Acesta reunește moștenirea lui Asprey în fabricarea de bijuterii, precum și designurile uimitoare de mobilier ale lui Carlo Bugatti și Art Nouveau – o epocă semnificativă pentru ambele companii. Suprafața oului este decorată cu un motiv „Dancing Elephant” care a fost recreat perfect în detaliu dintr-una dintre sculpturile originale ale lui Rembrandt Bugatti. În plus, carcasa din fibră de carbon se deschide cu o ușă de diamant complexă cu balamale pentru a dezvălui o recreare în miniatură a casei Bugatti din Molsheim, completată cu un Type 41 Royale Esders din argint sterling.

„Prețul pentru ouăle [Asprey Bugatti] numărul 1-100 va fi între 20-50.000 de dolari, în timp ce ouăle [Asprey Bugatti] 100-111 vor costa de la 200.000 de dolari în sus”, a declarat Ali Walker, Chief Creative Officer al Asprey Studio, pentru Nft Now.