Louis Vuitton transformă sediul principal în hotel

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-11-2022

în: News

Louis Vuitton intenționează să-și transforme sediul corporativ din Paris într-un hotel „în următorii cinci ani”, potrivit CEO-ului Michael Burke. Într-un interviu recent, Burke a explicat că sediul situat în arondismentul 2 al Parisului, lângă faimosul pod Pont Neuf, va suferi o renovare masivă în următorul deceniu. Pe lângă un hotel, spațiul întins va găzdui și cel mai mare magazin Louis Vuitton din lume.

În timp ce Burke a prezis că viziunea sa pentru sediul central al brandului de lux va dura probabil între 10 și 15 ani pentru a fi finalizat, Louis Vuitton a făcut deja un prim pas către transformarea clădirii într-un hub cultural.

Începând cu 12 decembrie, clădirea de 400.000 de metri pătrați va găzdui LV Dream, o instalație experimentală care expune lista lungă de colaborări ale artiștilor Louis Vuitton, inclusiv Takashi Murakami, Richard Prince și Yayoi Kusama.

Clădirea va include, de asemenea, un magazin de cadouri, o cafenea și un magazin de ciocolată condus de Maxime Frédéric, bucătar-șef patiser la Cheval Blanc Paris, un hotel de lux operat de LVMH.

În ciuda faptului că Cheval Blanc este situat chiar vizavi de sediul LV și viitorul hotel, Burke nu anticipează că cei doi vor fi concurenți. „Hotelul Louis Vuitton va avea propria sa identitate, propriul segment și propriul serviciu – o experiență complet diferită”, a spus CEO-ul Michael Burke.

„Mâncarea, băutura și cazarea sunt în mod clar parte din viitorul companiei”, a explicat Burke, sugerând că lista existentă de restaurante și cafenele a companiei se va extinde.