Johnny Depp se întoarce pe scaunul de regizor după 25 de ani

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-08-2022

în: NewsThe Famous

Johnny Depp

Johnny Depp și-a făcut debutul regizoral în 1997 cu filmul The Brave. După 25 de ani, îndrăgitul actor revine pe scaunul de regizor pentru un lungmetraj care are la bază povestea artistului italian Amedeo Modigliani și care este co-produs de legendarul actor Al Pacino.

Bazat pe piesa lui Dennis McIntyre și adaptat pentru ecran de Jerzy și Mary Kromolowski, filmul va spune povestea pictorului și sculptorului la Paris în 1916. Lungmetrajul nu este o un film documentar, ci prezintă 48 de ore agitate și pline de evenimente din viața lui Modigliani, care vor deveni un punct de cotitură în povestea lui, consolidându-și în cele din urmă reputația de legendă artistică. 

Al Pacino

Nu există încă știri despre distribuția filmului. Totuși, având în vedere rata de succes a efectului Depp, cu siguranță acesta este un blockbuster în curs de dezvoltare. „Saga vieții domnului Modigliani este una pe care sunt incredibil de onorat și cu adevărat umil să o aduc pe ecran. A fost o viață plină de greutăți, dar în final a triumfat – o poveste umană universală cu care toți spectatorii se pot identifica”, a declarat Depp pentru The Hollywood Reporter. Depp și Al Pacino se unesc cu Barry Navidi (aceștia din urmă au colaborat la Merchant of Venice și Wilde Salomé). Filmările vor avea loc în Europa și se pare că vor începe în primăvara anului 2023.

„Acest proiect a fost foarte aproape de inima lui Al. Al mi-a făcut cunoștință cu piesa Modigliani, cu mulți ani în urmă, și m-am îndrăgostit instantaneu de ea. Aceasta este o bucată din viața lui Modi și nu o biografie. A fost un vis al meu să lucrez din nou cu Johnny – el este un artist adevărat cu o viziune uimitoare de a aduce această poveste grozavă pe ecran”, a declarat Navidi.

Pe lângă filmul biografic Modigliani, Depp îl joacă și pe Regele Ludovic al XV-lea în povestea istorică de dragoste a regizorului francez Maïwenn, Jeanne du Barry, la care a început filmările la sfârșitul lunii iulie și este primul lungmetraj al lui Depp din ultimii trei ani.