Bugatti a dezvăluit o șampanie inspirată de Bolide

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-07-2022

în: News

Bugatti

Când nu face mașini, Bugatti face uneori sticle de șampanie. O dovadă a acestui lucru este cea mai recentă colaborare a producătorului auto cu Champagne Carbon, în care cei doi au creat ediția EB.03.

După ediția albastru închis EB.01 care a comemorat cea de-a 110-a aniversare a lui Bugatti și ediția EB.02 care a fost inspirată de Chiron Super Sport 300+ cu sticla sa neagră și portocalie, noua ediție EB.03 este realizată dintr-o țesătură de carbon albastru strălucitor, inspirat de modelul Bolide.

Bugatti

Sticla se mândrește cu farurile în formă de X ale mașinii, precum și cu „Bolide” imprimat între ele. În plus, vine cu o bază din fibră de carbon neagră, decorată cu finisaj argintiu, precum și o placă neagră Champagne Carbon cu logo-ul Bugatti gravat pe ea.

„Bugatti Bolide, ca orice Bugatti, este incomparabil și i-am provocat pe partenerii noștri de la Champagne Carbon să creeze ceva la fel de unic pentru sărbătoare. Ceea ce au livrat este o pereche perfectă pentru Bolide; frumos, rar și cu o intensitate nervoasă”, a declarat Wiebke Ståhl, Managing Director la Bugatti International.

Bugatti

Sticla conține un Blanc de Blancs de epocă 2013 despre care se spune că este „rezultatul unei ierni reci și umede, urmată de o primăvară răcoroasă și o recoltare târzie a strugurilor”. Băutura este descrisă ca fiind „un vin intens și proaspăt, cu o aciditate bună și un potențial excelent de învechire”.

„Acest vintage 2013 aduce cu sine arome inițiale de citrice, urmate de arome de flori de primăvară. Apoi o intensitate tot mai mare către citrice galbene, note prăjite și ierburi aromatice. EB.03 va îmbunătăți o rețetă delicată, cum ar fi ceviche de scoici, sashimi cu ton roșu sau un file de Saint-Pierre cu citrice”, a declarat Alexandre Mea, CEO Champagne Carbon.