Firma de consultanță ECA International a analizat cheltuielile zilnice în 457 de orașe din 196 de țări, cu tariful pe zi acoperind o cameră de hotel de patru stele (cea mai comună alegere pentru călătoriile de afaceri), mese, spălătorie, călătorii cu taxiul, băuturi, realizând astfel top 10 cele mai costisitoare orașe pentru călătoriile de afaceri.
Orașul New York a fost din nou numit cel mai scump oraș din lume pentru călătoriile de afaceri. Costul mediu al unei călătorii de lucru a crescut cu 8% față de anul precedent, oamenii de afaceri plătind aproximativ 796 de dolari pe zi.
„O creștere post-pandemie a cererii de călătorii de afaceri și turism în New York a contribuit la creșterea costurilor de cazare”, a declarat Lee Quane, directorul regional pentru Asia al ECA, într-un comunicat.
Faptul că New York ocupă prima poziție a clasamentului în top 10 cele mai costisitoare orașe din lume nu este tocmai surprinzător. Metropola are cea mai scumpă zonă comercială din lume și cea mai profitabilă piață de locuințe de lux. Totuși, nu este singurul oraș din SUA care se află în acest top. Patru dintre cele mai scumpe 10 destinații pentru călătoriile de afaceri sunt situate în Statele Unite: Washington, D.C. s-a clasat pe locul al treilea (658 de dolari), San Francisco a aterizat pe locul cinci (609 de dolari) și Los Angeles pe locul șapte (584 de dolari).
În ceea ce privește Europa, Elveția găzduiește cele mai scumpe două centre de afaceri ale Vechiului Continent: Geneva, care s-a clasat pe locul al doilea (700 de dolari) și Zurich, care s-a clasat pe locul patru (641 de dolari). Londra și Paris au ajuns și ele în top 10, cu cheltuieli zilnice de 583 de dolari, respectiv 557 de dolari.
În Asia, Hong Kong a fost declarată cea mai scumpă destinație, cheltuielile medii pentru o călătorie de afaceri în oraș costând 520 de dolari pe zi. Mecca financiară Singapore a rămas în urmă, cu cheltuieli zilnice de 515 de dolari.
„Hong Kong a fost întotdeauna una dintre cele mai scumpe locații din Asia de vizitat în interes de afaceri și rămâne așa”, adaugă Quane.
ECA spune că inflația a contribuit la creșteri semnificative ale costurilor călătoriilor de afaceri. În plus, revenirea călătoriilor internaționale a ridicat tarifele hoteliere pe tot globul.