Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892 vor avea un nou concept, care va onora memoria fondatorilor – Regele Carol I și Familia Rhein – și producţia neîntreruptă de vinuri spumante, de peste un secol

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 20-12-2021

în: News

Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, deținute de The Iconic Estate, parte din Alexandrion Group, vor avea un nou concept care va ilustra spiritul regal și va reflecta longevitatea și istoria de aproape 130 de ani a locației. Conceptul va reda farmecul și rafinamentul pe care acest complex, dezvoltat de către familia Rhein la solicitarea Regelui Carol I, proprietarul moşiei Azuga- Predeal, îl avea la finalul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea, punând în valoare moștenirea sa culturală și istorică și conexiunea puternică și îndelungată cu Casa Regală a României. Produs la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, fară întrerupere, de peste un secol, spumantul Rhein a fost pentru prima oară Furnizor Oficial al Casei Regale a României în 1904 și continuă să aibă acest rol, fiind prezent la unele dintre cele mai importante evenimente organizate de Casa Regală a României, de-a lungul anilor.

Vom face o călătorie în trecut și vom reînvia imaginea și spiritul, eleganţa și distincția pe care acest loc le avea în urmă cu aproape 130 de ani. Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892 sunt, poate, unicul loc din Europa în care se produce fără întrerupere, de mai bine de un secol, vin spumant prin metoda tradițională.

Ne dorim să onorăm memoria fondatorilor Pivnițelor Rhein: Regele Carol I, care a solicitat și încurajat ridicarea acestui loc pe terenul pe care ȋl deţinea și frații Rhein, oameni de afaceri de succes la finalul secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea, care au construit, dezvoltat și au început producția de vin spumant la Pivnițele Rhein. Totodată, ne dorim să le aducem un omagiu și să le mulțumim tuturor celor care au depus eforturi deosebite și au făcut posibil ca Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892 să rămână deschise și producția să continue fară întrerupere după Primul Război Mondial.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892 nu vor mai fi doar un obiectiv turistic, vor deveni un obiectiv istoric, pe care oamenii îl vor vizita pentru tradiția sa în producția de vinuri spumante, prin metoda tradițională, cu fermentație secundară în sticlă, un proces foarte meticulos și complex, foarte bine controlat, în care vinul care constituie baza, timpul și temperatura de fermentare sunt esenţiali. Vor face un tur al cramei și li se va explica cum se produce acest spumant, vor vizita muzeul și vor savura noul meniu regal, care este o reintrepretare a preparatelor pe care le

savura Familia Regală a României. Nu vom mai avea un simplu restaurant aici, ci un concept unic în România, cu cel mai înalt nivel de calitate.

În tot acest proces, ne bucurăm de susţinerea Casei Regale a României, descendenții Regelui Carol I, reprezentați de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, cărora le mulțumim pentru întregul suport oferit.

În semn de prețuire pentru relația îndelungată și solidă pe care o avem cu Casa Regală a României, vom avea bucuria și onoare de a lansa în curând spumantul Regina Margareta, care va fi produs aici, la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892. Va fi un spumant produs în ediție limitată. Eu însumi voi coordona comercializarea sa și voi selecționa cu mare atenție locațiile în care va fi listat și toate achizițiile” a spus Nawaf Salameh, Președintele și Fondatorul Alexandrion Group.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892 includ o cramă supraterană, o pensiune, un restaurant și un magazin de vinuri și băuturi spirtoase, deschise circuitului turistic. Oaspeții care vor trece pragul  Pivnițelor Rhein & CIE Azuga 1892 vor avea oportunitatea de a petrece momente de relaxare într-o destinaţie cu un nivel superior al confortului. Chef Ecaterina Paraschiv, unul dintre cei mai apreciați și experimentați chefi din Paris, a creat un meniu regal, cu preparate rafinate, a căror savoare va fi amplificată prin asocierea cu vinuri din portofoliul The Iconic Estate.

Prezentarea noului concept și degustarea meniului regal au avut loc pe 2 decembrie în prezenţa presei, a domnului Nawaf Salameh, a domnului Radu Ghină, Consilier al Casei Regale a României și a Juliei Scavo, noul Brand Ambassador al gamei Rhein Extra, gamei de vinuri liniștite Hyperion și lichiorurilor de fructe SABER Elyzia. Foie gras cu Rhein Extra Imperial Brut, boabe muștar murate, jeleu de Rhein Extra Imperial Brut, gravelax de păstrăv cu Rhein Extra Rosé Brut, chips de sfeclă roșie, pudră de coajă de lămâie, ierburi de grădină și Pavlova cu citrice, bezea, pralină de ghimbir cu pudră de mentă se numără printre preparatele sofisticate incluse în meniul regal.

Julia Scavo, noul Brand Ambassador Rhein Extra

Renumitul somelier, Julia Scavo, care a devenit de curând Brand Ambassador al gamei de vinuri spumante Rhein Extra, a vorbit despre rolul său și despre valorile pe care le are în comun cu echipa The Iconic Estate.

“Măiestria și arta de a produce vinuri de o calitate excepțională, care rămân relevante, generație după generație, sunt foarte rare și extrem de valoroase. Nimic nu poate egala armonia perfectă care s-a creat treptat, în zeci de ani, ȋntre un loc binecuvântat cu toate atributele pentru a da naștere unui vin spumant regal, o rețetă care cucerește ușor consumatorii și o echipă dedicată, care iubește produsele pe care le crează. Sunt onorata să reprezint, în calitate de Brand Ambassador, vinurile spumante Rhein Extra. Pasiunea autentică și dragostea pentru vinuri pe care le am în comun cu echipa The Iconic Estate ne-au adus împreună în mod firesc și ne-au ajutat să construim o legătură puternică. Împreună spunem povestea fascinantă a acestor vinuri și vorbim despre calitățile lor, cât mai multor oameni, din întreagă lume”, a spus Julia Scavo, Brand Ambassador Rhein Extra.

Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, cea mai ȋndelungată istorie ȋn producţia de vin spumant din România

Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892 reprezintă locaţia cu cea mai ȋndelungată istorie ȋn producţia de vin spumant din România, cu o istorie strâns legată de cea a Casei Regale a României. Povestea lor a ȋnceput în 1892, atunci cand Wilhelm Rhein, descendentul unei familii germane stabilită de peste 500 ani în Braşov s-a alăturat celor câtorva familii germane, care, la solicitarea Regelui Carol I, proprietarul moşiei Azuga- Predeal, au contribuit la dezvoltarea industrială a zonei.

Calitățile remarcabile ale vinurilor spumante Rhein au fost recunoscute încă din 1906, când acestea au obținut cea mai înaltă distincție la „Expoziția Generală Română”. O dovadă ȋn plus a rafinamentului ale acestor spumante, este faptul că erau servite ȋn faimosul tren de lux Orient Express, care traversa România ȋn drumul său de la Paris spre Constantinopol.

An de an, spumantele Rhein Extra continuă să câştige distincţii importante la competiţii internaţionale prestigioase. Anul acesta, Rhein Extra a obţinut două medalii de aur la International Wine Contest Bucharest Vinarium (România), iar ȋn 2017 a fost premiat cu o medalie de argint la International Wine & Spirits Competition (Marea Britanie). Acestea sunt doar câteva dintre medaliile din palmaresul său.

 

Noua identitate vizuală a spumantului Rhein Extra, realizată la Paris de o agenţie de design celebră

La finalul lunii septembrie, The Iconic Estate a dezvăluit noua identitate vizuală a spumantului Rhein Extra, ȋn cadrul unui eveniment elegant, organizat la Palatul Elisabeta, ȋn prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei şi a Alțeţei Sale Regale Principele Radu.

Noua identitate vizuală a spumantului Rhein Extra, realizată la Paris de o agenţie de design celebră, reflectă adaptarea la contextul actual al pieţei şi poziţionarea mai clară ȋn portofoliul de băuturi premium pe care Alexandrion Group le comercializează. Designul recrează stilul « art nouveau » specific finalului secolului XIX şi ȋnceputului secolului XX, perioadă cunoscută drept « Belle Epoque ». Logo-ul Rhein Extra, care include simboluri regale, ghirlandele delicate de crini ȋn culori pastelate şi accentele de auriu prezente pe etichetă, conturează o imagine rafinată şi actuală, armonizată perfect cu povestea brandului, dar si cu prospetimea, perlajul fin şi notele florale discrete ale acestui vin spumant. Pentru a le oferi consumatorilor oportunitatea de a se conecta mai uşor cu brandul şi de a savura vinurile din gama Rhein Extra pe deplin, istoria lor şi a Pivniţelor Rhein & CIE Azuga 1892 este expusă pe etichetă.

«În calitate de furnizor al Casei Regale sunt onorat să fiu alături de Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi de Alteţa Sa Regală Principele Radu, pentru a susţine, ȋncă o dată, valorile României şi tradiţia. Sărbătorim o etapă nouă ȋn colaborarea dintre Casa Regală a României și Alexandrion Group. Încă de la ȋncoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, la Alba Iulia, ȋn 1922, spumantul Rhein a fost prezent la toate evenimentele majore pe care Casa Regală a României le-a sărbătorit şi este, poate, singurul spumant din ȋntreaga lume, produs fără ȋntrerupere din 1892. Este un lucru extraordinar faptul că, după atâţia ani, spumantul Rhein este apreciat din ce ȋn ce mai mult ȋn fiecare an, deşi reţeta nu a fost schimbată niciodată. Ceea ce am schimbat, ȋn timp, a fost designul, “hainele” produsului, pentru a ne adapta la cerinţele pieţei. Iar astăzi vă prezentăm aici, ȋn premieră ȋn România şi la nivel global, spumantul Rhein ȋn “haine noi”, a spus Nawaf Salameh la evenimentul de lansare a noii identităţi vizuale a gamei Rhein Extra.

Mai multe informații despre spumantele Rhein Extra și istoria acestora sunt disponibile pe www.rheinextra.com.

THE ICONIC ESTATE, parte din Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri spumante și liniștite. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând  aproximativ 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale. THE ICONIC ESTATE vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

THE ICONIC ESTATE deține peste 255 de hectare de podgorii, cea mai mare parte dintre ele într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, Dealu Mare – o regiune care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, similară cu două celebre regiuni vini-viticole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Millennium, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, La Crama și altele.