4 idei pentru vacanța de Paște 2017 – by Trip Tailor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 17-03-2017

în: Travel

Paștele Ortodox se va sărbători în 2017 în aceeași zi cu cel Catolic – o ocazie perfectă de a călători împreună cu prietenii și familia în vacanța oferită de una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale anului. Bineînțeles, alegerea serviciilor și a destinației potrivite este esențială; de aceea, Trip Tailor își propune să vă ofere uimitoarea experiență a călătoriei – o bogăție a sufletului imposibil de găsit în altă parte. Știm că serviciile fac diferența dintre o vacanță și o experiență memorabilă, iar pentru aceasta, Trip Tailor pune la dispoziția dumneavoastră toate cunoștințele, oferindu-vă servicii ireproșabile, experiențe care vă vor îmbogăți viața și călătorii în care singura grijă să fie… relaxarea. Consultantul Trip Tailor va fi lângă dumneavoastră pentru a vă oferi tot suportul și pentru a vă ajuta să descoperiți, pas cu pas, toate secretele destinației alese.

Pentru viitoarele sărbători de Paște, Trip Tailor vă propune un mix eclectic de destinații. Dispuneți de un însoțitor de grup dedicat pentru circuitele din Maroc, India și China, având oportunitatea să descoperiți, pe cont propriu, fascinanta insulă a Cubei.

MAROC
Pornind de la dunele înalte ale deșertului Sahara până la crestele înzăpezite ale munților Atlas, Marocul este o țară creată, parcă, special pentru călătorii. Presărat cu peisaje de o frumusețe izbitoare, în mii și mii de culori, Marocul are unul dintre cele mai diversificate reliefuri din această zonă. O călătorie în luna aprilie poate dezvălui vizitatorilor toate cele patru anotimpuri într-o singură zi de drum, de la Fes la Erfoud.

În prima zi, după ce veți ateriza pe aeroportul internațional din Casablanca, vă veți bucura, împreună cu însoțitorul de grup Trip Tailor, de un tur panoramic al orașului, în care veți admira bulevardul Corniche Ain Diab, Piața Mohamed al V-lea, Piața Națiunilor Unite, Piața Centrală și Palatul Regal, în timp ce Moscheea Hassan II vă va fascina cu grandoarea sa.

A doua zi, după micul dejun, vă veți îndrepta către Rabat, capitala administrativă a țării. Veți admira exteriorul impunător al Palatului Regal, Turnul Hassan, Mausoleul Mohamed al V-lea și Grădina Oudaya. Veți continua către Meknes, al doilea oraș imperial din Maroc și unul dintre cele mai impresionante, de o importanță arheologică fundamentală. Seara veți sosi în Fes, unde, după check-in, veți avea timp liber pentru a explora pe cont propriu orașul.

Cea de-a treia zi va fi dedicată în întregime vizitei orașului Fes, cel mai vechi dintre orașele imperiale și capitala culturală a țării. Veți vizita Medina (orașul vechi), străbătând cele mai înguste străduțe, pentru a descoperi cu adevărat culoarea locală, pe de o parte interacționând cu localnicii, iar pe de altă parte admirând meșteșugurile tradiționale, împreună cu obiectele lucrate în aur, argint, piele, ceramică, cupru, textile și lemn. În cadrul turului, veți vizita una dintre tăbăcăriile din Fes și o școală coranică. Aveți după-amiaza liberă pentru a explora orașul pe cont propriu.

În a patra zi, dimineața devreme, veți porni spre Erfoud, trecând prin sate berbere, prin Ifrane, renumita stațiune de ski din munții Atlas, și prin Azrou, un sat berber recunoscut pentru sculpturile în lemn. Veți continua drumul trecând prin munții Atlas și coborând spre valea și canionul Ziz, de unde începe zona de deșert a Marocului. De aici, peisajul se va schimba de la creste și platouri înalte, la munți arizi împodobiți din loc în loc cu oaze de palmieri. În a doua parte a zilei, sosiți în Erfoud. Opțional,
după-amiaza puteți porni într-un safari 4×4 la dunele de la Merzouga, în cursul căruia veți vedea corturi de beduini, dar și cariere de unde sunt extrase fosile vechi de milioane de ani. Totuși, cel mai important reper al acestui safari sunt înaltele dune de nisip de la Merzouga. Veți admira apusul soarelui și veți reveni la hotel.

În a cincea zi, după micul dejun, veți pleca spre Zagora, via Alnif și Tazarine. Veți face nenumărate opriri pe traseu pentru a admira priveliștile sublime. Spre seară, veți ajunge în Zagora, de unde veți pleca a doua zi dimineață, după micul dejun, către Ouarzazate, de-a lungul văii Draa.

În Ouarzazate, veți vizita Ksar Ait Benhaddou, un sat declarat patrimoniu UNESCO și un exemplu marcant de arhitectură sud-marocană. După vizită, veți continua către Marrakech, pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din această țară. Lăsând în urmă munții spectaculoși, veți ajunge spre seară în Marrakech, unde, după check-in-ul la hotel, veți avea timp liber pentru relaxare.

Ziua cu numărul șapte va fi dedicată, în exclusivitate, vizitei celui de-al doilea oraș imperial al țării ca vechime, Marrakech, care astăzi este considerat cel mai pitoresc oraș al Marocului. Piața Jemaa el Fna, unde veți avea timp pentru explorare și shopping, este cel mai renumit loc din Marrakech, dacă nu chiar cel mai renumit din Maroc, fiind similar unui circ în aer liber, unde spectacolele sunt mereu diferite. Veți asista la spectacole cu îmblânzitori de șerpi, fachiri, actori, dresori de animale… show-uri dintre cele mai felurite. Seara, în piață își fac apariția restaurantele ambulante, unde cele mai ciudate feluri de mâncare sunt preparate în fața trecătorilor.

În ziua a opta, după micul dejun, vă veți îndrepta către Essaouira. Medina de Essaouira, numită de către fenicieni Mogador, este astăzi un exemplu remarcabil de oraș fortificat. Deși construită în manieră militară europeană, Medina a fost și este în perfectă armonie cu modelele de arhitectură și urbanism tipic musulmane.

După micul dejun, în cea de-a noua zi, vă veți îndrepta către ultima oprire din această călătorie fascinantă, și anume El Jadida, una dintre cele mai apreciate stațiuni de plajă din Maroc, unde veți avea timp liber pentru relaxare pe malul Oceanului Atlantic.

După un circuit magic, în cea de-a zecea zi, este timpul să vă îmbarcați în zborul de retur către casă, nu înainte de a promite că veți reveni pe aceste meleaguri fascinante.

INDIA
India, țara contrastelor, a reușit să fascineze mari scriitori ai tuturor timpurilor, chiar și fără ca aceștia să o vadă. De ce este India o țară a contrastelor? Următorul scenariu este grăitor: pe o porțiune aglomerată a drumului din afara capitalei New Delhi, putem vedea un Mercedes ultimul model, o cămilă, un autobuz modern, o vacă, un car tras de boi, o motocicletă Harley-Davidson, toate circulând împreună. Cu toate acestea, India nu își ascunde problemele, ci continuă să vrăjească milioane de turiști, în fiecare an.

Începeți călătoria spirituală în New Delhi, cu un tur în partea veche a orașului, cu vizită la Raj Ghat, locul de odihnă al părintelui Indiei moderne, Mahatma Gandhi, veți trece apoi pe lângă Red Fort, continuând cu Moscheea Jama Masjid (Moscheea de Vineri), cea mai impozantă moschee din Asia. Aceasta adăpostește cele mai sacre obiecte islamice, printre care și o copie a Coranului gravată în piele de căprioară. După-amiaza veți face un tur al „noului” Delhi, cu vizită la Qutb Minar, cel mai înalt minaret de cărămidă din India, cu o înălțime de 73 metri, și la Quwwat-ul-Islam, cea mai veche moschee din nordul Indiei, construită în secolul al XVI-lea din ruinele a 27 de temple hinduse și jainiste. Urmează Mormântul Mogulului Humayun, un exemplu impresionant de stil indo-persan cu gresie, marmură și piatră, predecesorul impresionantului Taj Mahal.

În cursul circuitului de zece zile, împreună cu însoțitorul Trip Tailor, veți vizita multe alte obiective turistice unice în lume, printre care și templele de la Orchha: Jehangir Mahal, Raj Mahal și Raj Praveen Mahal. Templele Chandela conțin sculpturi în piatră ce s-au păstrat extrem de bine până în ziua de astăzi, despre acestea spunându-se că ar reprezenta viața din Rai. Templele Kandariya Mahadeva, Chatrabhuj, Parshwanath și Ghantai se remarcă atât prin arhitectura impresionantă, cât și prin complexitate. Una dintre cele șapte minuni ale lumii, Taj Mahal, despre care se spune că „reprezintă tot ce a fost spus și mai mult decât atât”, a fost construit de Shah Jahan în memoria soției lui, Mumtaz Mahal (Cea Aleasă a Palatului), care a murit după ce a dat naștere celui de-al 14-lea copil. Fortul din Agra, un exemplu arhitectonic deosebit, parte a patrimoniului UNESCO, a fost construit pentru a rezista asediilor îndelungate, având ziduri masive duble. Fortul a fost reședința împăraților moguli Akbar, Jahangir și Shah Jahan. „Orașul-fantomă” Fatehpur Sikri, fosta capitală a Imperiului Mogul, a fost ridicat în anul 1571, iar după numai 14 ani, acest grup de clădiri misterioase a fost abandonat când Akbar a fost chemat să apere hotarele țării, urmat de curtea sa, aceștia nemaiîntorcându-se niciodată. Deși părăsite, clădirile s-au păstrat în stare perfectă mai bine de 300 de ani. Ansamblul este complet intact, cu palate și moschei, iar în momentul construcției era mai mare și mai grandios decât Londra de astăzi. Parcul Național Ranthambore este celebru în primul rând pentru multitudinea de tigri ce trăiesc aici. Pe lângă tigri, parcul găzduiește și păsări, peste 270 de specii, crocodili, manguste, babuini, cerbi sambar și diverse specii de antilope și căprioare.

Fortul Amber este înconjurat de ziduri de apărare, fiind dominat de lacul Moat. Drumul de la poalele dealului până la poarta fortului este parcurs pe spatele elefanților (alternativ cu jeep-ul). Odată ajunși sus, veți vizita un șir de încăperi superb decorate cu picturi migăloase, pietre prețioase și oglinzi încrustate în perete. Probabil cea mai fascinantă este Sheesh Mahal (Sala Oglinzilor), unde o simplă lumină a unei lămpi se reflectă în mai multe oglinzi, luminând spectaculos camera. Veți mai vizita Hawa Mahal (Palatul Vânturilor), cu fațada sa elaborată și cele 1.000 de ferestre de unde doamnele de odinioară priveau viața orașului, fără a fi văzute.

Veți încheia incursiunea de zece zile în acest nou univers cu un tur al orașului Jaipur, începând cu colecția de țesături, picturi, arme, covoare și manuscrise rare găzduită de City Palace și continuând cu Jantar Mantar, un observator astronomic construit de maharajahul Jai Singh în anul 1726, format dintr-un set de cinci instrumente menite să măsoare timpul cu multă precizie.

CHINA
O călătorie în China deschide vizitatorului o poartă către o lume a giganților, în care totul se rezumă la cuvintele „mai mare”! O țară în care natura se bucură de atât de multă diversitate, încât fiecare zonă este diferită din toate punctele de vedere, fie că este vorba de climă, relief, dialect vorbit, arhitectură sau bucătărie specifică. De la imperialul Beijing până la cosmopolitul Shanghai, tot ce există între cele două este o manifestare extraordinară a contrastului: sate ce păstrează tradiții de acum trei milenii, orașe moderne uriașe al căror nume nici nu se poate pronunța, festivaluri, focuri de artificii și specii de animale și plante endemice. Atât împreună, cât și separat, toate definesc această țară, care este leagănul uneia dintre cele mai vechi culturi ale lumii.

Dintre cele mai interesante locuri pe care le veți vizita pe parcursul celor 12 zile, menționăm Palatul de Vară, situat la zece kilometri nord de centrul istoric al orașului Beijing și cunoscut mai mult pentru cea care l-a restaurat – împărăteasa Cixi, care a dominat ultima jumătate de secol a Chinei imperiale. Cea mai importantă sală a palatului este Sala Bunăvoinței și a Longevității, unde împărăteasa moștenitoare Cixi lua cele mai însemnate decizii. Încăperea este decorată cu statui de bronz fascinante, precum qilin, o himeră mitică ce apărea pe pământ doar în perioadele de armonie.

Marele Zid Chinezesc, cea mai complexă și impresionantă construcție militară din perioada Chinei antice, are o lungime spectaculoasă, de 12.000 kilometri. Construcția sa a presupus enorm de mult timp și a costat viețile a numeroși muncitori. Cu toate acestea, zidul rămâne un model al tenacității și înțelepciunii poporului chinez, lucrare la care au participat atât soldați și prizonieri, cât și localnici. Toate dinastiile de împărați ulterioare construirii zidului au contribuit la repararea și continuarea lucrărilor de construcție, însă majoritatea porțiunilor din zid care sunt admirate în prezent au fost ridicate în perioada dinastiei Ming.

Piața Tiananmen din Beijing este cea mai mare piață din lume și ascunde o istorie tumultuoasă. Aceasta este localizată lângă poarta cu același nume, construită la începutul secolului al XV-lea pentru a separa Orașul Interzis de restul lumii. Orașul Interzis este cel mai bine conservat și, totodată, cel mai mare palat din China. A fost inclus pe lista celor mai frumoase palate din lume și a fost, timp de secole, reședința a nu mai puțin de 24 de împărați ai Chinei. Templul Cerului este o construcție ridicată în anul 1420 cu scopul de a servi drept loc de rugăciune pentru împărații dinastiilor Ming și Qing. Ca amplasare, acesta se găsește la sud de Orașul Interzis, de care este separat printr-un parc impresionant, înconjurat de un zid de cărămizi care în partea sudică are o formă pătrată, înfățișând pământul, iar în partea nordică are o formă semirotundă, ilustrând cerul. Acest tip de construcție provine din ideologia Chinei antice, care afirma că „Cerul este rotund, iar Pământul, pătrat”.

În Xi’an veți vizita Armata de Teracotă a împăratului Qin, considerată a opta minune a lumii, descoperită în anii ’70 de un localnic. Situl arheologic găzduiește 8.000 de soldați de teracotă de diferite înălțimi, grade militare și fizionomii. Toți sunt poziționați și îmbrăcați după gradul militar deținut, iar unii sunt chiar călare. Această armată a fost construită la ordinul împăratului Qin, fiind parte încorporată a mormântului acestuia. Marea Pagodă a Gâștei Sălbatice este o pagodă budistă, ridicată în timpul dinastiei Tang (anul 652), având o înălțime de 54 metri. A fost construită pentru a adăposti sutrele budiste aduse din India de călugărul Xuanzang, ale cărui călătorii au inspirat una dintre cele mai faimoase lucrări de literatură chineză, „Călătorie spre Vest”.

Reed Flute, din Guilin, este o peșteră în interiorul căreia găsim o lume spectaculoasă cu diverse varietăți de stalactite, stâlpi și formațiuni de rocă apărute prin depunerea de carbonat. Spectacolul fantastic de lumini colorate care se produce în peșteră îți dă sentimentul că te afli într-un paradis al zeilor. Veți mai avea parte de o călătorie cu pluta de bambus pe râul Li, unde peisajele și cadrul natural vă vor tăia respirația, și de un tur al câmpurilor de orez – o excursie în provincia Yangshuo, care vă conectează cu fermecătoarea Chină rurală și vă oferă oportunitatea de a trăi o experiență de neuitat.

În Shanghai, veți face un tur al celor mai importante zone: faimosul cartier Bund și strada Nanjing, Templul Statuilor de Jad și incredibila Grădină a Mandarinilor Yu.

CUBA
O vizită în Cuba este ca o minunată întoarcere în timp, în care veți experimenta contraste puternice și paradoxul pe care îl creează cubanezii între modul modest de trai din perioada comunistă și veselia cu care abordează viața. Recunoscută pentru cele mai bune trabucuri și pentru liderii revoluționari Che Guevara și Fidel Castro, Cuba oferă vizitatorilor mult mai mult decât atât. De la viața veselă evidențiată prin culorile vii ce te înconjoară, până la suvenirurile autentice, această țară este poate cel mai important must-see al zilelor noastre. Pe parcursul celor zece zile ale sejurului, veți avea timp să descoperiți, pe cont propriu, farmecul inconfundabil al Havanei și să vă relaxați pe o plajă de vis, în stațiunea Varadero.

Capitala țării, Havana, este considerată un oraș al sărbătorilor și o adevărată comoară colonială. De asemenea, este o sursă nesecată de inspirație pentru poveștile cu pirați, acești corsari dominând zona Caraibelor acum câteva secole.

Întinsă pe mai bine de 20 kilometri de plajă cu nisip alb și scăldată de o apă de un albastru perfect, stațiunea Varadero este în contrast cu restul țării. Aici, hotelurile din lanțuri internaționale oferă servicii de o calitate excepțională. Un paradis ascuns, Varadero este una dintre stațiunile turistice care în ultimii ani au avut o ascensiune fulgerătoare.

Perla Mării Caraibelor, Cuba, promite să vă farmece iremediabil cu ritmurile fierbinți de salsa, arhitectura impunătoare, plajele parcă desprinse de pe coperțile revistelor și parfumul inconfundabil al unui trabuc excelent, acompaniat de o sticlă de rom.

Alege altceva, alege ceva inedit pentru Sărbătorile Pascale! Aceste patru aventuri vor fi unele senzoriale, cu încărcături emoționale puternice și experiențe ce îți vor rămâne adânc întipărite în inimă și minte. Te așteaptă o lume gata să fie descoperită!

www.triptailor.ro