Top 5 destinații de safari

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 01-07-2019

în: Travel

Nimic nu se compară cu fiorul unui safari african, o aventură spectaculoasă printre minunile naturale – golfuri idilice, stânci înalte, estuare, munți semeți, râuri și cascade, dar și animale sălbatice. Un safari reprezintă o experiență unică ce-ți va rămâne veșnic întipărită în minte, un prilej extraordinar de a descoperi tărâmuri și atracții noi. În continuare, am alcătuit o listă cu cele mai interesante cinci locuri unde poți avea parte de o asemenea aventură.

Maasai Mara National Reserve, Kenya
Situată în extremitatea sud-vestică a țării, la granița cu Tanzania, Rezervația Națională Maasai Mara este destinația esențială pentru safari în Kenya. A fost înființată în anul 1961 și are o suprafață de 1.500 de kilometri pătrați, adică de peste șase ori suprafața municipiului București. Mii de animale trăiesc în această rezervație, printre care se numără: antilope, zebre, antilope gnu și lei. Regiunea din jurul rezervației este populată de tribul Maasai de sute de ani. Pentru că se află la sud de Ecuator, cele mai friguroase luni sunt iunie și iulie. Aici se organizează safari cu mașini de teren, iar turiștii speră să vadă „Marele Cinci”, adică leu, leopard, elefant, bizon și rinocer.

Chobe National Park, Botswana
Parcul Național Chobe se află în vecinătatea Deltei Okavango, în colțul din nord-vestul Botswanei. Acesta include patru ecosisteme distincte, permițând o gamă incredibil de diversă de animale și păsări. Zona Serondela, situată în nord-estul parcului, de-a lungul râului Chobe, este acoperită de vegetație luxuriantă și păduri. Chobe este renumit pentru elefanții săi, cu aproximativ 120.000 de exemplare, dar și pentru bivoli, girafe și antilopele puku. În zonă se pot vedea, de asemenea, mistreți, zebre, antilope, hiene, gheparzi, hipopotami și crocodili. Excursiile în parc sunt organizate pe râuri, cu bărcile, dar și terestru, cu mașini de teren.

South Luangwa National Park, Zambia
În estul Zambiei, Parcul Național South Luangwa este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari sanctuare ale faunei sălbatice din lume, ce oferă o experiență de safari incredibilă. O serie de tabere situate pe malurile râului Luangwa asigură acces ușor către concentrațiile de animale din această zonă sălbatică neatinsă. Excursiile în rezervație se organizează cu jeep-uri, inclusiv noaptea, când vei putea descoperi viața nocturnă a prădătorilor, dar și peisajele spectaculoase ale parcului. South Luangwa este, fără îndoială, cel mai bun loc din Africa pentru a vedea leoparzi sălbatici, dar nu lipsesc nici hipopotamii și crocodilii de Nil, alături de peste 400 de specii de păsări.

Serengeti National Park, Tanzania
Parcul Național Serengeti este situat într-o regiune de savană africană, în nordul Tanzaniei, și împarte granița cu Rezervația Națională Maasai Mara din Kenya. Pajiștile sale întinse creează panorame clasice de safari, cu arbori de salcâm și pășuni, unde își fac veacul zebre și antilope. Aceste erbivore atrag un număr mare de prădători, iar mediul înconjurător face ca aceasta să fie una dintre cele mai bune destinații pentru a vedea leii și gheparzii în acțiune. Parcul este celebru pentru cea mai mare migrație anuală de mamifere din lume – peste 1,5 milioane de antilope gnu și 250.000 de zebre –, precum și pentru numeroșii săi crocodili de Nil.

Etosha National Park, Namibia
Parcul Național Etosha este situat în nord-vestul Namibiei, în regiunea Kunene, ocupând și zone ale regiunilor Oshana, Oshikoto și Otjozondjupa. Etosha s-a constituit ca parc în anul 1907, când Namibia era colonie germană, la acel moment parcul ocupând o suprafață de 100.000 de kilometri pătrați. Era cea mai mare rezervație din lume. În prezent, suprafața parcului măsoară circa un sfert din suprafața inițială, rămânând, totuși, una dintre marile arii în care vietățile sălbatice sunt protejate. „Etosha” înseamnă „marele loc alb” și reprezintă una dintre cele mai frumoase și mai importante rezervații din sudul Africii, bucurându-se de o mare diversitate a vieții sălbatice: 114 specii de mamifere, 340 de specii de păsări, 110 specii de reptile și 16 specii de amfibieni.