Acest megayacht poate fi primul vas proiectat și construit pe Zoom

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 14-05-2021

în: Nautic

Vitruvius este o marcă rară de superyachturi bazată pe un aspect și un stil clar: un profil lung, subțire și aproape dreptunghiular, cu ferestre abundente și pupa ușor rotunjită. Atât cu aspect clasic, cât și ușor futurist, designul este ideea designerului francez Philippe Briand, care a fost responsabil pentru numeroase modele de yachturi cu vele. Firma cu sediul la Londra lucrează acum cu constructorul italian Rossinavi la un Vitruvius de 217-foot care urmează să fie livrat în 2023.

Proprietarul, care a închiriat diferite yachturi timp de 20 de ani, a decis să își cumpere în cele din urmă yachtul de vis pentru uz privat cu familia și prietenii. Briand a spus că iubitorul de yachturi este un „client amănunțit și cu cunoștințe”, care a trecut dincolo de simplul soare pe yachturi charter de-a lungul anilor.

foto via @robbreport.com

Vitruvius este numit după un autor roman care a scris o serie clasică despre arhitectură, menționând principalele caracteristici pe care le împărtășește cea mai bună arhitectură.

Superyachturile Vitruvius împărtășesc caracteristici comune, cum ar fi un arc vertical și un profil elegant

Nava Najiba, de 190-foot, are același aspect elegant de Vitruvius ca și surorile sale mai mari, în prezent construite la șantierul naval Rossinavi din Italia.

„Prin înregistrarea meticuloasă a fiecărui detaliu și preferință pentru yachtul său perfect, el a creat o referință de proiectare cuprinzătoare care include o arhivă extinsă de fotografii”, spune Briand. „Pe lângă îndrumarea reprezentantului proprietarului său, ni s-a oferit un feedback și preferințe foarte detaliate. Fiecare linie, fiecare volum al yachtului a fost examinat. ”

foto via @robbreport.com

Mulți designeri ar găsi acest tip de micro-gestionare de către un proprietar destul de solicitant, dar Briand a spus că implicarea proprietarului a dus la un „yacht superior” și la un „proiect complet plăcut”.

Frumusețea mărcii Vitruvius este că yachturile sunt rare, dar foarte distinctive. Nautilus de 240-foot, care face parte din seria sa de megayachturi, are aceeași carenă lungă ca și noua construcție de la Rossinavi, dar cu o suprastructură mai înaltă.

Amabilitatea lui Philippe Briand a menționat că noul proiect „trebuie să fie primul yacht construit pe Zoom, pentru că lucrăm împreună cu proprietarul de peste un an fără să ne întâlnim fizic”. În ciuda acestui fapt, Briand spune că procesul de colaborare a fost plăcut. „Fără îndoială, beneficiile vor fi văzute în rezultatul final al acestui yacht special”, spune el.

Sursa: This 217-Foot Megayacht May Be the First Vessel Designed and Built Over Zoom