Macallan celebrează orașul New York cu un single malt în ediție limitată

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 27-04-2022

în: News

Macallan

Cel mai recent scotch al lui Macallan este inspirat de spiritul orașului New York și al oamenilor săi. Acesta este lansat în ediție limitată cu dedicație specială pentru colecționari și pentru fanii înfocați din New York.

Creat în colaborare cu frații Roca, noul scotch Distil Your World New York este inspirat de scena culinară eclectică și arhitectura unică a orașului. Licoarea onorează Big Apple cu note subtile de fructe și multe altele.

Macallan

Single malt-ul de la Macallan este creat în șase butoaie de stejar european și american și oferă dulceața bomboanelor americane clasice cu note de ciocolată și alune. Aromele de nuci aduc o odă celebrelor cărucioare „Nuts 4 Nuts” din Manhattan, în timp ce notele citrice indică zgârie-norii falnici ai orașului.

Pentru a completa savoarea scotchului, decantorul are accente albastre inspirate de apa din jurul orașului New York. Acesta vine într-o cutie elegantă de prezentare gravată cu o hartă aeriană a orașului.Cumpărătorii vor primi în continuare o carte care prezintă inspirația pentru single malt și procesul care a condus la crearea acestuia.

Macallan

„Ne-am îndreptat privirea către gusturile esențiale ale New York-ului – bomboane dulci, vafe, alune fragile, ciocolată și nuci pecan. Scena înfloritoare de mâncare stradală a orașului a fost o mare sursă de inspirație. Acest proiect este un omagiu adus oamenilor din New York, dar și personajelor îndrăznețe, creative și diverse pe care le-am întâlnit pe parcurs. Acest whisky este îndrăzneț, are o aromă vibrantă și înălțătoare”, a comentat producătorul de whisky Polly Logan.

Macallan

Fabricarea whisky-ului a fost surprinsă și în partea a patra a seriei Distil Your World. Mai mult, pentru a sărbători, frații Roca au introdus un meniu inspirat de NYC la restaurantul lor de trei stele Michelin, El Celler de Can Roca din Girona, Spania.

Disponibil în ediție limitată de 1000 de sticle, The Macallan Distil Your World New York poate fi achiziționat la prețul de 4.200 dolari (pentru 700 ml) și 4.500 de dolari (pentru 750 ml). Acesta va fi disponibil începând la retailerii selectați din întreaga lume.