Cel mai scump colier cu diamante din lume

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-04-2020

în: JewelsVip

Cunoscut sub numele de „L’Incomparable”, colierul cu diamante creat de bijutierul libanez Mouawad este cel mai valoros din lume.

Spectaculoasa bijuterie încorporează un diamant galben de 407 carate, atașat unui lanț din aur roz pe care se mai găsesc dispuse încă 91 de diamante albe totalizând peste 200 de carate. Designul asimetric al piesei face trimitere la frunzele de viță de vie.

Magnificul diamant central care consacră bijuteria a fost găsit din întâmplare în anii ’80, într-o grămadă cu resturi miniere. Descoperirea a fost făcută de o tânără din Congo. Ulterior, diamantul a fost expus în muzee, inclusiv la Smithsonian Institution din Washington DC, înainte de a fi încorporat în opulentul colier marca Mouawad. În anul 2013, colierul a fost etalat pentru prima dată la Doha, în cadrul unei expoziții dedicate bijuteriilor și ceasurilor de lux.

Bijuteria exclusivistă este evaluată la 55 de milioane de dolari, fiind considerată cea mai scumpă din lume. Specialiștii spun că un asemenea diamant ar putea fi o investiție bună pe termen lung.

Cererea pentru bijuterii cu diamante a crescut în ultimii ani. De la 59 de miliarde de dolari în 2009, cererea la nivel global a ajuns, în anul 2018, la 76 de miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de minerit și extracție a diamantelor, De Beers. În prezent, jucătorii din piață analizează viabilitatea lansării unor diamante fabricate în laborator, în condițiile în care producția de diamante naturale este în declin.