Chanel sărbătorește 90 de ani de producție de bijuterii cu noua sa colecție din 1932

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 21-01-2022

în: Jewels

Chanel

Chanel este un brand sinonim cu măiestria de clasă mondială. Călătoria a început în urmă cu mai bine de un secol, iar anul acesta marchează 90 de ani de la Bijoux de Diamants. Creată de Coco Chanel, colecția din 1932 este recunoscută drept prima colecție de bijuterii de înaltă calitate din lume.

Bijoux de Diamants

 

Casa de modă comemorează această ocazie prin dezvăluirea 1932, o linie de bijuterii care aduce un omagiu creațiilor sale inovatoare. Bijoux de Diamants era formată inițial din aproximativ 50 de piese. Inspirația pentru această colecție eterică a fost cerul nocturn parizian presărat cu stele strălucitoare, o lună senină și entități cosmice. Colecția a fost concepută folosind diamante albe și galbene montate în platină și aur galben.

Chanel

Coco Chanel a spus: „Dacă am ales diamante, este pentru că reprezintă cea mai mare valoare în cel mai mic volum. Caut modele care evidențiază cel mai bine strălucirea diamantelor – steaua, crucea, căderea pietrelor gradate și caboșoane mari cu razele de soare.” Colecția conține, de asemenea, un amestec de motive cum ar fi funde de panglică, pene și forme geometrice precum spirale, cercuri, pătrate și cruci.

Chanel

Astăzi Maison Paris sărbătorește colecția „1932” prin dezvăluirea magnificului Allure Céleste de 55,55 carate. Colierul combină curbele clasice cu linii drepte contrastante. În mijlocul tuturor se află un safir oval albastru cântărind 55,55 carate. Colierul este atractiv din multe puncte de vedere, nu doar datorită designului său unic sau materialul opulent, ci și pentru că piesa este, de asemenea, complet transformabilă. Halourile pot fi detașate pentru a fi folosite ca broșe. Rândul central de diamante poate fi scos și utilizat ca brățară. Acest lucru lasă un colier nou delicat, cu o lungime mai scurtă și mai ușor de purtat.

Chanel

Potrivit SCMP, Patrice Leguéreau, directorul studioului, a spus: „Am vrut să mă întorc la esența anului 1932 și să armonizez mesajul în jurul a trei simboluri: cometa, luna și soarele. Fiecare corp ceresc strălucește cu lumina sa. Am dat o expresie figurativă strălucirii cometei, aureolei lunii și strălucirii soarelui. Aceste motive grafice amplifică strălucirea bijuteriilor.”

Colecția include 81 de piese, dintre care 15 sunt transformabile și folosesc o gamă uimitoare de pietre prețioase colorate, safire, diamante galbene, opal, rubine, spinel și tanzanit.