Cele mai scumpe vinuri ale licitațiilor de anul acesta

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-12-2016

în: Vip

Hermitage La Chapelle este un nume foarte cunoscut și apreciat în lumea vinurilor și printre cunoscători, iar anumite producții sunt chiar mai apreciate decât altele. Anul 1961 a marcat însă o producție extraordinară, prin crearea unui vin ce a rămas întipărit în istorie ca unul dintre cele mai valoroase vinuri prezente pe piață.

Acest lucru este atestat de platforma iDealWine, care a declarat că Hermitage La Chapelle 1961 este cel mai scump vin ce a fost cumpărat cumpărat prin intermediul licitațiilor realizate în anul 2016. Acest lucru este susținut de vânzarea unei sticle de Hermitage La Chapelle 1961 aparținând domeniului Paul Jaboulet Aine, unui entuziast din Austria, pentru suma de 13,320 de euro. Deși pare că astfel ar fi detronat vinul Domaine de la Romanee-Conti (DRC), cel care este în general vedeta licitațiilor, platforma Wine-Searcher.com atestă vânzarea unei sticle de Grand Cru DRC cu mai mult de 16,000 de euro, însă nu în cadrul unei licitații.

062n09241_xxxxx

Nominalizarea celui mai scump vin din toate timpurilor este însă o încercare surprinzător de dificilă. De exemplu, cea mai scumpă sticlă standard de vin (750 ml) vândută la o licitație este Chateau Lafite Rothschild 1869. La licitația Sotheby’s  din 2010, un lot format din 3 sticle din această producție clasică a fost vândut pentru suma de 690,000 de euro, în timp ce o singură sticlă a aceleiași podgorii, însă datând din anul 1967, este considerată că ar deține recordul. Făcând parte din colecția Thomas Jefferson, a fost achiziționată în 1985 de către Malcom forbes pentru suma de 156,000 de euro, provocând controverse asupra autenticității sale.

Cu toate acestea, nominalizarea noului leader al licitației iDealWine dovedește prestanța vinurilor de pe Valea Ronului și creșterea poziționării lor în industria viticolă în prezent.

1x-1