Un startup din New York creează diamante din poluarea aerului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-03-2022

în: JewelsNews

diamante

Acum sunt disponibile diamante și în versiuni durabile! Acest lucru se datorează companiei de bijuterii de lux Aether, care a anunțat recent crearea primelor pietre prețioase din carbon, care se potrivesc fizic și chimic cu cele extrase din mină.

diamante

Oricât de incredibil ar părea, compania Aether creează pietrele prin extragerea dioxidului de carbon și procesarea acestuia în laborator. Startup-ul newyorkez susține că extrage 20 de tone de CO2 din aer pentru fiecare diamant de un carat vândut, promovând în același timp sustenabilitatea.

diamante

Pentru realizarea diamantelor, compania folosește un reactor cu ajutorul căruia extrage CO2 din aer. Tehnologia inovatoare sintetizează apoi dioxidul de carbon în hidrocarburi necesare pentru creșterea de diamante într-un reactor chimic specializat, care este alimentat cu energie 100% verde. Apoi, cristalele de diamant rezultate sunt dezvoltate, tăiate, șlefuite și pregătite pentru vânzare.

diamante

„Suntem angajați într-o alchimie modernă fără precedent, transformând poluarea aerului în pietre prețioase. Astfel ne angajăm să servim ca un far pentru integritate și transparență în industria diamantelor. Mulți alții nu au îndeplinit această promisiune față de consumatori”, a declarat Ryan Shearman, co-fondatorul Aether.

diamonds

 

Datorită conceptului său emblematic, start-up-ul a primit și certificarea B Corp, fiind primul și singurul producător de diamante cu acest titlu. Acum a strâns 18 milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de Helena – o organizație de investiții și caută să intensifice producția în viitor.