Recordurile orologeriei: care sunt cele mai subțiri ceasuri luxury din lume

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 18-11-2019

în: Jewels

În pofida – sau poate tocmai datorită – naturii efemere şi imateriale a timpului, căutăm cu naivitate să îl dozăm, să îl măsurăm, deși este cea mai puțin previzibilă resursă la care ne putem gândi.

A cuprinde această dimensiune a existenței noastre într-o piesă orologeră de excepție este mai mult decât a accesoriza o ținută, este despre a transcende vulnerabila noastră existență pământeană și de a o defini într-o iluzorie, dar fascinantă și elegantă formă de control. Ceasul devine un simbol, reflectă statutul social și bucuria cu care îmbrățișăm imprevizibilul vieții. Din anul 1500, care marchează realizarea primelor ceasuri portabile, orologierii se întrec în artă și măiestrie pentru a realiza mult mai mult decât simple instrumente de măsurare a timpului. Iată cinci dintre cele mai subțiri ceasuri de mână care denotă extravaganța ambiției de a cuprinde în carcase uimitor de fine mecanisme tot mai complexe, sfidând limitele fizicii și ridicând tot mai sus ștacheta orologeriei de lux.

Vacheron Constantin

Creațiile casei Vacheron Constantin sunt atemporale și reprezintă un simbol al tradiției orologere elvețiene, cu o istorie de peste 260 de ani. Manufacturierii brandului sunt constant angajați în îmbinarea tradiției și a inovației, iar standardele lor nu acceptă nimic altceva în afară de perfecțiune.Ceasul Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin comprimă în carcasa sa din aur de 18 carate o tehnologie impresionantă, mai ales având în vedere dimensiunile acestei piese. Ceasul are doar 8,1 milimetri grosime, iar cureaua fină este realizată din piele de aligator. Cadranul arată fazele Lunii, dar și coordonate precum data și ziua din săptămână. Prețul este unul invers proporțional cu dimensiunea modelului: 70.000 de euro.

Audemars Piguet

Cu o pasiune asumată pentru autonomie și excelență, Audemars Piguet se năștea în anul 1875 în ținutul magnific al văii Joux din inima munților elvețieni Jura, o regiune care bate la unison cu ritmul unora dintre cele mai performante ceasuri din lume. Ambiția manufacturierilor de a semna un ceas extra-thin a dus la nașterea impresionantului Royal Oak Tourbillon, cu o carcasă de doar 8,85 milimetri. Sticla din safir rezistent și spatele din cristal sunt completate de diamantele cu tăietură baguette de pe bezel, cea mai reprezentativă expresie pe care o inspiră această piesă fiind „noblețe pură”.

Piaget

Fondat în anul 1874 de către Georges Piaget, în localitatea La Côte-aux-Fées, brandul Piaget se mândrește cu piese dintre cele mai exclusiviste și râvnite. Modelele sale iconice poartă o remarcă pe cât de onorantă, pe atât de realistă: „Recunoscute de mulți, purtate de puțini”. Evident, portofoliul Piaget cuprinde și o piesă-record, superbul Altiplano Skeleton cu diametrul de 38 de milimetri. De altfel, este cel mai subțire ceas automat skeleton din lume, cu o carcasă de numai 5,34 milimetri. Modelul cântărește 26,2 grame, deține o curea din piele de aligator, este confecționat din aur roz, iar capacul este din safir. Toate acestea vin la prețul de 52.000 de euro.

Chopard

Chopard este un brand care a mizat încă de la început pe ideea de business de familie. Chiar dacă astăzi compania a crescut, angajații Chopard au privilegiul să simtă că fac parte din această familie extinsă care are în comun pasiunea pentru artizanat, artă și standarde impecabile. Casa se bazează pe experiența și priceperea acestora pentru a lansa cele mai uimitoare ceasuri și bijuterii. Pentru a marca și experiența unui ceas ultra-thin, Chopard propune L.U.C XPS, cu diametrul de 35 de milimetri. Modelul Esprit de Fleurier are o carcasă de doar 7,13 milimetri grosime, realizată din aur alb. Cadranul din sidef este pus în valoare de o curea delicată din piele de aligator, iar marcajul orelor și bezelul sunt împodobite cu diamante pentru un accent elegant și luxos. Ceasul este produs în ediție limitată, cele 25 de exemplare fiind disponibile la prețul de 35.000 de euro.

Bvlgari

 

Din 1884, Bvlgari nu contenește să își găsească inspirația în arhitectura și freamătul Orașului Etern. Roma este simbolul în jurul căruia s-a născut sigla brandului Bvlgari, iar bijuteriile, ceasurile, parfumurile și accesoriile care o poartă au devenit simboluri pertinente ale pieței de lux. Ceasurile Bvlgari combină designul italian cu mecanisme sofisticate pentru a crea piese de o frumusețe răvășitoare. Octo Finissimo Automatic are o carcasă cu grosimea de 5,15 milimetri, care încorporează un mecanism cu întoarcere automată, de 2,23 milimetri. Ceasul este un record mondial la categoria ultra-thin automatic. Carcasa este realizată din titan, iar capacul transparent oferă un spectacol vizual suplimentar. Prețul modelului sare puțin de 14.000 de euro.

Energy Expo 10-13 octombrie