Un inel cu 25 de mii de diamante a intrat în Cartea Recordurilor

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-08-2022

în: Jewels

inel

Câte diamante pot încăpea într-un singur inel? Răspunsul este 24.679, conform noului Guinness World Records Book. SWA Diamonds, o companie de bijuterii din India, a stabilit recordul cu designul lor impresionant în luna mai.

Inelul intitulat „Ami”, care în sanscrită înseamnă nemurire, se inspiră dintr-o ciupercă roz, deoarece reprezintă nemurirea și longevitatea. Așa cum este cazul celor mai complicate piese, inelul a fost mai întâi dezvoltat într-un prototip din plastic, urmat de o replică digitală și a durat nu mai puțin de trei luni pentru a fi finalizat.

După o cercetare și o atenție meticuloasă, inelul a fost creat prin turnarea aurului într-o matriță de plastic pentru a forma cele 41 de petale unice de ciupercă înainte de a fi împodobit manual cu diamante naturale. Magnificul inel a fost fabricat în districtul Malappuram din Kerala și este opera doamnei Rijisha TV de la Institutul Național de Design.

Inelul cântărește în total 340 de grame și valorează cel puțin 95.243 de dolari, conform CNN. „O echipă de experți independenți calificați în diamante și experți în bijuterii au evaluat inelul la IGI – International Gemological Institute Lab”, a declarat Abdul Gafur Anadiyan, Managing Director la SWA Diamonds.