LVMH și Kering donează milioane de dolari în lupta contra Coronavirusului

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 31-01-2020

în: News

coronavirus

Coronavirusul face din ce în ce mai multe victime în China și nu numai. Pentru a lupta împotriva răspândirii acestuia și a oferi comunităților afectate ajutor, numeroase organizații s-au mobilizat și au donat sume importante. Printre acestea se află și conglomeratele de lux LVMH și Kering care donează milioane de dolari în lupta contra virusului fatal. 

În timp ce LVMH, care deține branduri de lux, cum ar fi Louis Vuitton, Dior, Fendi și Celine, a donat 2,3 milioane de dolari pentru această cauză, grupul Kering, ce include Gucci, Yves Saint Laurent și Balenciaga, a pus la dispoziția oamenilor peste un milion de dolari. 

Comentând acest lucru, François-Henri Pinault, directorul general al Kering, a declarat: „Gândurile noastre sunt către oamenii care suferă din cauza coronavirusului și sperăm că fondurile noastre vor reuși să-i ajute”.

Mai mult, pe lângă LVMH și Kering, Swarovski a donat jumătate de milion de dolari tot pentru această cauză. De asemenea, și alte grupuri de afaceri și-au arătat sprijinul, inclusiv producătorul de îmbrăcăminte sportivă Anta și gigantul de comerț electronic Alibaba, care au strâns împreună aproximativ 2,8 miliarde de dolari pentru a ajuta la combaterea virusului contagios.

Cea mai mare parte a fondurilor donate va merge către Fundația Crucea Roșie din provincia Hubei, din China, și se vor folosi pentru îngrijirea bolnavilor din spitale, pentru medicamente, precum și pentru educația în sănătatea publică.