Balenciaga vinde haine imprimate cu urși koala, donând banii către combaterea incendiilor din Australia

Scris de Luxury
Publicat la data de: 15-01-2020

în: News

Casa de modă Balenciaga a scos la vânzare un hanorac și un tricou, ambele de culoare albă, având imprimate un urs koala, într-o campanie de strângere de fonduri.

Toți banii rezultați din vânzarea hainelor vor fi donați către organizațiile pentru conservarea naturii din Australia, țară afectată de incendii devastatoare. Deja, focul a distrus zone întregi în care trăiau urșii koala, iar organizațiile care protejează animalele fac toate eforturile pentru a le salva din calea flăcărilor.

Hanoracul și tricoul sunt fabricate din bumbac și au prețuri de 850 de dolari, respectiv 495 de dolari. Hainele sunt unisex și sunt produse în Portugalia.

Săptămâna trecută, grupul Kering, proprietarul Balenciaga, a anunțat că cele 12 brand-uri din portofoliu vor dona 1 milion de dolari australieni pentru a finanța eforturile de stingere a incendiilor.

Australia se confruntă cu incendii de vegetație din luna septembrie 2019, impactul lor fiind accentuat de secetă. Până acum au fost distruse mii de case, iar peste 1 miliard de animale au murit, potrivit barrons.com.