Cabinele ultra-luxe „Residence” ale Etihad Airways, cu baie și living, revin în 2023

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 23-03-2023

în: WWW

Etihad Airways

Un singur zbor costă 20.000 de dolari, doar dus

Reputata companie aeriană va reintroduce în circuitul internațional patru avioane A380, toate oferind cabine Residence de primă clasă, cu nu mai puțin de trei spații distincte. S-a discutat mult dacă aeronavele super-jumbo A380 ale Etihad Airways vor reveni în flota companiei. Acum, compania aeriană de linie, cu sediul în Emiratele Arabe Unite, a dezvăluit că legendarele avioane supraetajate se întorc pe cer, dotate cu cabinele ultraluxoase de clasa întâi care le-au consacrat.

După ce a pus la sol toate cele zece avioane A380 în timpul pandemiei, nu se știa clar dacă linia aeriană va repune aparatele de zbor în funcțiune. Totuși, într-un final, Etihad Airways a decis să readucă la viață aeronava de lux, după o serie de sondaje în rândul clienților și o creștere semnificativă a numărului de călătorii în urma relaxării restricțiilor.

Pentru călătorii înstăriți, acest lucru s-a tradus prin întoarcerea celebrelor „Residences” – trei cabine spațioase de primă clasă, fiecare dintre acestea oferind un profil din trei secțiuni, cu un dormitor privat, o baie aferentă cu duș și o cameră de zi.

Mai multe opțiuni de cazare la bord

Suitele The Residence se află în partea din față a punții superioare, iar facilitățile lor sunt tipice unui hotel de 5 stele. Beneficiază, printre altele, de serviciile unui majordom privat, meniuri personalizate și saloane rezervate exclusiv pentru răsfățații pasageri Residence. După cum era de așteptat, biletele pentru aceste cabine opulente nu sunt deloc ieftine: pot să ajungă lejer la 20.000 de dolari – doar pentru zborurile dus.

Avioanele includ, de asemenea, nouă așa-numite First Apartments – camere single de 3,6 metri pătrați, dispuse pe un singur culoar. Cu toate că aceste cabine nu dispun de spațiul generos al suitelor Residence, ele nu fac rabat de la lux. Fiecare este prevăzută cu propria zonă de living, cu un scaun rabatabil supradimensionat din piele și o sofa, ca să vă puteți bucura de un confort desăvârșit. Când sunteți gata să vă retrageți la somn, scaunul se extinde într-un pat complet plat, cu lungimea de 204 centimetri, cu un ecran LCD pivotant de 24 de inchi și o mică toaletă personală pentru a vă putea reîmprospăta.

În avion mai există un număr de 70 de Business Studios și 405 Economy Smart Seats – dintre care 80 au spațiu suplimentar pentru picioare.

Etihad Airways

La cererea clienților

„Știm că aceste dotări vor fi binevenite și apreciate la adevărata lor valoare de către oaspeții noștri, care iubesc incredibila aeronavă A380 Etihad și cabinele premiate. Am decis că este momentul potrivit să readucem câteva dintre aparatele A380 în flotă, pentru a satisface cererea, ceea ce le-a făcut din nou viabile financiar. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm oaspeții din nou la bordul acestei aeronave remarcabile”, a declarat Antonoaldo Neves, CEO-ul Etihad, într-un comunicat de presă.

Patru avioane A380 vor reveni în flota companiei aeriene pentru ruta Abu Dhabi International Airport (AUH) – London Heathrow Airport (LHR), vara viitoare. Cei de la Etihad Airways nu au anunțat încă dacă vor fi introduse mai multe astfel de aeronave. În plus față de A380, compania va repune în funcțiune alte cinci avioane Airbus A320 cu fuzelaj îngust, pentru a oferi mai multe zboruri regionale de la hubul său din Abu Dhabi.

Se pare că prestigioasele cabine The Residence reprezintă o experiență ce merită trăită măcar o dată în viață, conform declarațiilor celor care au experimentat deja acest mod de a călători, cu adevărat luxos.

Etihad Airways