LVMH lansează Volcán X.A – o tequila ultra-premium

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-07-2022

în: News

Volcán X.A

Conglomeratul de vinuri și băuturi spirtoase Moët Hennessy (proprietar al unor mărci precum Dom Perignon, Hennessy și Bruichladdich) a lansat Volcán de Mi Tierra în 2017. În timp ce numele brandului există de aproximativ două decenii, Volcán X.A a fost reimaginată ca o tequila de lux, disponibilă în diverse tipuri, precum blanco, cristalino și reposado. Cea mai recentă sticlă de la Volcán este pregătită pentru lansare în această vară și este menită să concureze cu alte tequila ultra-premium, cu prețuri ridicate, precum Clase Azul și Don Julio 1942.

Volcán X.A (X.A înseamnă „Extra Ages”) a avut parte de peste 50 de teste diferite pentru a fi dezvoltată și este produsă folosind trei niveluri de îmbătrânire pentru o perioadă de 36 de luni. Acest lucru demonstrează faptul că tequila este un amestec de vârste diferite și, în acest sens, a „încălcat regulile”, potrivit președintelui și CEO-ului Volcán, Julien Morel. Se pare că de aceea se folosește denumirea „X.A” în locul unui indicator precum reposado, anejo sau extra anejo.

Aceste sticle nu vor fi disponibile la vânzare cu amănuntul (cel puțin nu încă), ci vor fi lansate exclusiv în cluburi și restaurante din Las Vegas, New York, Los Angeles, Tulum și Ibiza. „Ceea ce am creat va fi rar prin definiție”, a spus Morel într-o declarație.„Tequila este o denumire protejată. Și are savoir-faire, cu 300 de ani de istorie… Ne-am gândit că, a face adăugiri la această tradiție, am putea cu adevărat să valorificăm cei 250 de ani de experiență a Moët Hennessy de amestecare și îmbătrânire. Și credem că am putea aduce ceva în lumea tequila, iar acesta a fost scopul nostru în ultimii cinci ani.”

Volcán X.A a fost prezentat pentru prima dată publicului la o petrecere în luna iunie la hotelul Ushuaïa Ibiza Beach și va avea premiera în SUA, la Las Vegas, pe 16 iulie, la clubul de noapte Zouk. Potrivit lui Morel, unul dintre obiectivele sale principale va fi să țină pasul cu cererea în creștere. „​​Astăzi, cea mai mare preocupare a mea, dar și cea mai mare parte a muncii mele și cea mai mare sarcină a echipei mele este să accelerez dezvoltarea distileriei, astfel încât să putem produce mai multă tequila pentru viitor”.