LVMH va reduce consumul de energie electrică cu 10%

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-09-2022

în: News

LVMH

LVMH a dezvăluit planuri de a reduce consumul de energie electrică cu 10% în cadrul grupului, pe măsură ce Europa își înăsprește regulile pentru economisirea energiei. În urma apelului președintelui Republicii Franceze și al guvernului francez, grupul de lux și-a dezvăluit ieri Planul de reducere a energiei.

Conform planului, brandul de lux a decis să-și reducă consumul de energie electrică, mai întâi în Franța și apoi în întreaga lume. Mărcile aflate sub umbrela LVMH, precum Louis Vuitton, Dior, Celine, Givenchy, Kenzo și Sephora, vor stinge toate luminile între ora 22:00 și 7 a.m. Birourile administrative vor respecta și ele aceleași reguli, iar luminile vor fi stinse la ora 21.00.

LVMH

Conglomeratul francez, care deține 522 de magazine și 110 unități de producție numai în Franța, a făcut un pas înainte și s-a angajat să scadă setările de temperatură la site-urile industriale cu un grad C iarna și să le crească cu un grad C vara.

„Deși grupul nostru folosește foarte puțină energie, suntem conștienți de vizibilitatea și impactul pe care deciziile noastre îl pot avea în deschiderea drumului celorlalți. Acest plan de eficiență energetică reprezintă un efort fără precedent care sperăm că va avea un impact pozitiv în sector și nu numai. Acționăm astăzi într-un mod foarte concret pentru a răspunde crizei energetice fără precedent cu care ne confruntăm”, a spus Antoine Arnault.

Prin aceste măsuri, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume va permite o reducere cu 10% a consumului de energie între octombrie 2022 și octombrie 2023.

LVMH

Potrivit NSS Mag, președintele francez Emmanuel Macron a cerut să fie redus consumul de energie în Franța cu 10% și a vorbit despre necesitatea „sobrietății energetice”. După cum explică WWD, compania consumă în prezent suficienți megawați în Franța pentru a alimenta orașul Dijon (populație de aproape 150.000 de locuitori) cu energie electrică timp de un an, pe care o obține din surse durabile.

Conform site-ului LVMH, consumul lor de energie în Franța este de 354.000 MWh. Ca parte a LIFE 360, grupul dorește să realizeze o aprovizionare cu energie 100% regenerabilă sau cu emisii scăzute de carbon pentru toate locațiile sale (ateliere, magazine, birouri) până în 2026. Astăzi, grupul utilizează 100% electricitate verde în Franța și 39% energie regenerabilă la nivel global.