Primăria din Rotterdam va demonta un pod istoric pentru superyacht-ul lui Jeff Bezos

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 03-02-2022

în: News

Autoritățile locale din orașul-port olandez Rotterdam au anunțat miercuri că vor demonta temporar un pod istoric pentru a permite trecerea unui superyacht, construit pentru fondatorul Amazon, Jeff Bezo

Iahtul gigantic al lui Bezos, de 430 de milioane de euro (485 de milioane de dolari), este prea mare pentru Podul Koningshaven, care datează din 1878 și a fost reconstruit după ce a fost bombardat de naziști în 1940, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Șantierul naval care construiește mamut cu trei catarge în Alblasserdam, lângă Rotterdam, a cerut consiliului local să îndepărteze secțiunea centrală a podului, astfel încât să poată trece prin el.

„Este singura rută către mare”, a spus un purtător de cuvânt al primarului din Rotterdam, adăugând că miliardarul Bezos va plăti integral operațiunea.

Dar decizia i-a înfuriat pe unii cetățeni din Țările de Jos, deoarece consiliul local a promis, după o renovare majoră în 2017, că nu va mai demonta niciodată podul, cunoscut de unii locuitori din Rotterdam drept De Hef.

Primăria a insistat asupra beneficiilor economice și locurilor de muncă create de construcția bărcii, dar a promis că podul va fi refăcut în forma actuală.

Secțiunea din mijloc a uriașului pod cu grinzi de oțel va fi îndepărtată pentru a oferi suficient spațiu liber pentru ambarcațiunea cu catarge de 40 de metri înălțime, a informat presa olandeză.

Procesul va dura câteva săptămâni și este de așteptat să aibă loc în această vară.

Jeff Bezos, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume, după ce a transformat vânzătorul de cărți online Amazon într-un gigant global de cumpărături.

Când nu călătorește pe mare pe superyacht-uri, el poate fi găsit explorând spațiul cosmic din vecinătatea Terrei pe capsula sa Blue Origin.