FENDI a restaurat patru fântâni istorice la Roma

Scris de Luxury
Publicat la data de: 05-12-2019

în: Art & Design

Brandul italian FENDI, parte din grupul de lux LVMH, a anunțat finalizarea lucrărilor de restaurare la patru fântâni istorice din Roma, ca parte din strategia companiei de a susține menținerea arhitecturii istorice a capitalei italiene.

Lucrările de restaurare au costat 280.000 de euro și au constat în refacerea suprafețelor, umplerea crăpăturilor, inspectarea echipamentelor electrice și alte operațiuni de prezervare. În proiect au fost incluse Fontana dell’Acqua Paola, Fontana del Mosé, Acquedotto del Peschiera și Fontana del Ninfeo al Pincio.

Apeductul Peschiera a fost unul dintre cele mai mari construcții de acest tip din Europa, în timp ce fântâna Acqua Paola are o istorie care a început în anul 1610.

Edilul Romei, Virginia Raggi, a spus că refacerea fântânilor ”evocă prețiozitatea lor ca un simbol al vieții și renașterii”.

FENDI a finanțat proiectul prin intermediul unei fundații dedicate acestei cauze. În anul 2015, compania a investit alte 2 milioane de euro pentru restaurarea Fântânei Trevi din Roma.