La bordul yacht-ului Arcadai Sea Coral 2 se găsesc 15 mărci de design italiene. Cum arată acesta

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 15-04-2021

în: Art & DesignNauticNews

Multe yachturi se bazează pe una sau două caracteristici deosebite pentru a le defini, dar Sea Coral 2 combină mai mult de atât: o mulțime de branduri de design, un exterior distinctiv, un interior extraordinar. Cu o carenă cenușie și multe ferestre, modelul 105-footer de la Arcadia Yachts a fost lansat în urmă cu câteva luni și acum navighează în Caraibe.

Proprietarul și-a ales propriul designer de interior, Alain Perrier, pentru mobilier, lucrând în același timp cu designerul italian de yachturi Hot Lab la proiectarea internă și externă. Perrier a spus că designul yachtului reprezintă „arta relaxării și confortului”, adăugând că dorește ca „personalitatea proprietarului” să fie văzută prin decor. Echipa de design a folosit peste 15 brand-uri italiene, de la mobilierul B&B Italia la iluminatul Royal Botania. Culoarea comună este Klein Blue – un albastru electric intens – numit după pictorul Yves Klein.

De asemenea, designerii au lucrat pentru a crea stări diferite de-a lungul bărcii. Paleta de alb și de culoare a salonului superior se potrivește cu podelele din tec și mobilierul din lemn, în timp ce un corp de iluminat Quasar Holland de pe tavan creează un efect dramatic de cer înstelat. Lampa Tom Dickson din bronz a fost aleasă pentru că seamănă cu un felinar cu o lumânare. O masă B&B Italia și scaune Maxalto completează ansamblul.

foto via @robbreport.com

Arcadai Sea Coral 2 105-footer are 15 mărci de design italiene răspândite în diferitele sale zone

foto via @robbreport.com

Pe puntea principală, spațiul principal de locuit are canapele de la B&B Italia, alese pentru designul lor simplu și liniar, în timp ce lampa de Tom Dickson este aceeași ca în salonul superior. Candelabrul Trizo 21 creează, de asemenea, aspectul cerului înstelat de pe tavan, în timp ce un otoman Klein Blue de la India Mahdavi servește drept masă de cafea.

foto via @robbreport.com

Suita cu grinzi integrale a proprietarului, accesibilă printr-o scară privată, contrastează cu restul bărcii. Are un covor albastru, fotoliu Cassina cu tapițerie din pâslă și cusături speciale. Cabina proprietarului include și un birou, cu lămpi din colecția Flos.

foto via @robbreport.com

Sea Coral 2 are, de asemenea, două cabine VIP. În ciuda faptului că este o piesă de spectacol plutitoare, proprietarul intenționează să locuiască la bordul yachtului, croazieră în Caraibe în următoarele câteva luni.

Sursa: This 105-Foot Superyacht Has an Interior That Would Make Most Luxe Condos Jealous

Energy Expo 10-13 octombrie