Cirrus G2 Vision vine cu un sistem autonom în stil Tesla care poate zbura acasă la simpla apăsare a unui buton

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 28-04-2021

în: AviațieNews

Pe măsură ce lumea continuă să se confrunte cu pandemia Covid-19, industria aviației este una dintre cele mai afectate, în special categoria de avioane de afaceri, care a înregistrat o scădere masivă de livrări de avioane de 20,4%. Cu toate acestea, există o aeronavă care și-a depășit performanțele și a reușit să facă față în mod rezonabil condițiilor de piață foarte dificile. Vorbim despre Cirrus G2 Vision Jet – primul avion civil cu un singur motor certificat din lume, care este creditat pentru crearea individuală a clasei de jeturi personale. Cu 73 de livrări, G2 Vision Jet a devenit cel mai popular avion pentru al doilea an consecutiv și există o mulțime de motive pentru succesul remarcabil al micului jet.

foto via @luxurylaunches.com

Cirrus a lansat în 2019 modelul actualizat de a doua generație numit G2 Vision Jet, care a ajuns cu o lungă listă de îmbunătățiri față de predecesorul său. Cel mai mare motiv pentru popularitatea aeronavei este prețul accesibil. Avionul personal are un preț cuprins între 2,3 și 2,75 milioane de dolari, ceea ce este marginal mai mare decât modelul din prima generație. Acest lucru face ca modelul G2 Vision Jet să fie perfect nu numai pentru cumpărătorii pentru prima dată, ci și pentru cei care au un buget restrâns, dar nu doresc să facă compromisuri în ceea ce privește caracteristicile și facilitățile.

G2 Vision Jet are o autonomie de până la 1.467 mile, cu o viteză de croazieră de aproximativ 358 mph. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru cei care doresc să zboare  pe rute scurte. Avionul compact poate transforma călătoria de patru ore de la Los Angeles la Las Vegas într-un zbor de 51 de minute. Modelul din a doua generație nu numai că are o autonomie mai mare și o viteză maximă mai mare, dar poate face și o croazieră la o altitudine mai mare decât predecesorul său. G2 Vision poate urca până la 31.000 ft, făcându-l mai atrăgător pentru cumpărători.

foto via @luxurylaunches.com

Cabina jetului G2 Vision arată foarte asemănător cu interiorul unui sedan de lux, cu un aspect foarte similar și o listă de conforturi pentru călători. Spre deosebire de alte avioane private, G2 Vision Jet are ferestre mari, ceea ce îmbunătățește cantitatea de lumină naturală din interiorul cabinei și, de asemenea, face ca interiorul să se simtă mai spațios. Cabina are loc pentru șapte persoane, care include un pilot.

Compania spune că aspectul cabinei poate fi configurat la 28 de combinații diferite. Aeronava este, de asemenea, încărcată corespunzător cu caracteristici de înaltă tehnologie și echipamente de siguranță. În plus față de caracteristici precum Auto-Throttle, Electronic Stability Protection și Envelope Protection, care ajută la reducerea volumului de muncă pe pilot, G2 Vision Jet are și parașută pentru cadru de aer și sistemul Safe Return care funcționează ca un pilot automat în caz de urgență . La activarea sistemului folosind un buton montat pe acoperiș, acesta preia controlul aeronavei, îl navighează autonom către cel mai apropiat aeroport și aterizează în siguranță, fără nicio intrare manuală.

Sursa: The Cirrus G2 Vision is a luxury sedan for the skies. The personal jet has a Tesla styled autonomous system that can fly you home at the touch of a button

Energy Expo 10-13 octombrie