Coronavirus: Balenciaga și Saint Laurent produc măști de protecție

Scris de Luxury
Publicat la data de: 23-03-2020

în: FashionNews

Balenciaga

Casele de modă Balenciaga și Saint Laurent vor începe să producă măști de protecție pentru față pe fondul extinderii pandemiei de coronavirus la nivel global.

Conglomeratul Kering, care controlează cele două branduri, a anunțat că procesul de fabricare va porni imediat ce operațiunile și materialele vor primi o autorizare oficială.

Kering a precizat că va dona și 3 milioane de măști chirurgicale autorităților de sănătate franceze. Totodată, Gucci va produce și dona 1,1 milioane de măști și 55.000 de echipamente de protecție medicale în Italia.

Peste 330.000 de cazuri de infecție cu coronavirus sunt înregistratate la nivel global. Printre țările cele mai afectate de pandemie se află China, Italia, Spania, Franța și Statele Unite ale Americii.

În țările cu cele mai multe cazuri, autoritățile încearcă să rezolve problema penuriei de echipamente de protecție pentru specialiștii care sunt în prima linie a luptei cu pandemia.

Pe lângă Kering, gigantul LVMH a anunțat o colaborare cu statul francez pentru a importa 40 de milioane de măști de protecție pentru față de la un furnizor chinez.

Deja, producători de cosmetice din grupul LVMH au început să producă dezinfectant pentru mâni pe liniile de producție dedicate parfumurilor.