Bentley explorează lansarea primului bolid electric de serie

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-01-2020

în: AutoNews

Producătorul britanic Bentley ar putea lansa prima sa mașină luxoasă cu propulsie electrică la mijlocul acestui deceniu în condițiile în care tehnologia de stocare a energiei va continua să progreseze.

Bentley a început deja să testeze condițiile de piață pentru mașinile electrice. În 2018, compania a prezentat un model Bentayga hibrid în cadrul Geneva Motor Show. Vara trecută, Bentley a prezentat și conceptul EXP 100 GT, un model electric realizat pentru a marca 100 de ani de istorie în sectorul automobilistic.

Conducerea Bentley mizează pe progresul tehnologiei bateriilor solid-state, care ar putea face mașinile cu propulsie electrică mai compacte și mai ușoare.

„Cu noua tehnologie a bateriilor, este posibil să producem mașini mai joase dar și mai înalte deoarece densitatea puterii va depăși rezistența aero”, a spus Adrian Hallmark, șeful Bentley, într-un interviu acordat Automotive News Europe.

Cel mai devreme, Bentley ar putea lansa un model de serie electric pe la mijlocul acestui deceniu. Între timp, producătorul se va concentra pe livrarea de mașini de lux cu opțiune de motorizare hibridă.