Top 5 cele mai scumpe genți din lume

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 02-12-2019

în: Fashion

La fel ca alte lucruri care apar în viețile noastre și au o semnificație ce depășește mult dimensiunea pragmatică a acestora, gențile cu care alegem să umblăm la braț nu mai sunt de mult doar niște accesorii practice. Visate, dorite, studiate, adăugate în colecțiile noastre prețioase, gențile devin simboluri ale statutului social, ale viziunilor creative în care ne regăsim, iar valorile din ADN-ul brandurilor selecționate sunt deseori mai importante decât produsul în sine. Însă există și genți care, pe lângă prețul astronomic, devin adevărate obiecte de cult fashion. Iată cinci dintre cele mai scumpe genți din lume.

MOUAWAD 1001 NIGHTS DIAMOND – 3,8 milioane de dolari

Cea mai scumpă geantă din lume vine de la Mouawad și se numește, inspirat, 1001 Nights Diamond. Compania cu rădăcini în Elveția și Emirate a fost fondată în anul 1981 de către David Mouawad și a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2011 ca deținătoare a celei mai scumpe genți din lume. Obiectul exclusivist este realizat manual din aur de 18 carate și încorporează nu mai puțin de 4.517 diamante. 105 dintre acestea sunt galbene, 56 roz și 4.356 de o transparență impecabilă. În total, gemele însumează 381,92 carate, transformând geanta într-un obiect de cult pentru industria luxury. Pentru realizarea prețiosului accesoriu, a fost nevoie de 8.800 de ore de manufactură. Iar dacă vă imaginați că se află într-un muzeu, vă înșelați. Geanta, inspirată de una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din literatură, a fost cumpărată de o persoană privată în cadrul unei licitații a casei Christie’s, în Hong Kong, în 2017.

HERMÈS KELLY ROSE GOLD – 2 milioane de dolari 

Când un brand de lux colaborează cu un bijutier de talia lui Pierre Hardy, este previzibil ca rezultatul să fie unul menit să schimbe ordinea lucrurilor din lumea complicată a pieței de produse exclusiviste din liga jucătorilor celor mai grei din această branșă. Geanta Hermès Kelly Rose Gold pare a fi croită din piele de crocodil, însă este o simplă – și, totuși, complexă – iluzie optică. De fapt, geanta este sculptată în aur roz masiv care a fost înnobilat cu strălucirea pură a celor 1.160 de diamante încrustate. În lume există doar 12 genți de acest fel, ceea ce le face cu atât mai dezirabile și mai valoroase.

HERMÈS BIRKIN BY GINZA TANAKA – 1,9 milioane de dolari

Hermès Birkin își datorează aspectul aparte geniului creator al designerului japonez Ginza Tanaka. Ineditul construcției acestei genți constă în elementele care pot fi detașate și care devin accesorii de sine stătătoare. Geanta este confecționată din platină ornată cu un număr impresionant de 2.000 de diamante care îi definesc conturul, iar piesa principală o constituie diamantul central cu tăietură în formă de pară, de 8 carate. Acesta se poate detașa pentru a fi transformat în broșă. Geanta în ediție limitată are, de asemenea, o curea detașabilă care poate fi purtată ca brățară sau colier, caz în care Hermès Birkin devine un clutch elegant. Toate aceste detalii complicate transformă geanta într-o investiție unică și specială.

HERMÈS CHAÎNE D’ANCRE BAG – 1,4 milioane de dolari

Cu un design care amintește de tema unei colivii sau a unui prizonierat bizar, geanta Chaîne d’Ancre a casei Hermès pornește de la o geometrie înlănțuită care pune accent pe contrastul interesant dintre strălucire și duritate. 1.160 de diamante sunt încrustate în această geantă concept al cărei design este semnat de Pierre Hardy și doar trei exemplare au fost create pentru a sublinia și crește și mai mult valoarea sa. Vorbim despre un adevărat obiect de artă cu detalii prețioase, atent gândite și un concept complex. Procesul de creație a durat doi ani. Doi ani de muncă asiduă pentru a transpune designul într-o realitate incredibil de complexă care iese din sfera accesoriilor pentru a intra în domeniul obiectelor de artă veritabilă. Pe geantă regăsim detalii din aur alb plasate strategic pentru a pune în valoare cele 1.160 de diamante care totalizează împreună o cifră impresionantă de 33,94 carate. Geanta Hermès Chaîne d’Ancre face parte din colecția HermèsHaute Bijouterie și este un real obiect de colecție.

LANA MARKS CLEOPATRA – 400.000 de dolari

Clutch-ul Cleopatra semnat de Lana Marks costă între 100.000 și 400.000 de dolari. Este una dintre gențile în vogă în rândul celebrităților internaționale. În spatele succesului acestui model stă și o strategie inspirată de marketing: în fiecare an, se produce o singură geantă Cleopatra Clutch, cu o nouă culoare și cu un nou design. Așa că lista de așteptare este lungă și exclusivistă. Cea mai scumpă dintre cele lansate până acum este geanta deținută de actrița și cântăreața chineză Li Bingbing. Aceasta este fericita posesoare a modelului încrustat cu 1.600 de diamante albe de 40 de carate. Pe geantă, numele artistei este sculptat într-o ploaie sofisticată de diamante roz și aur roz.