Samsung prezintă tehnologia MicroLED TV, în format de 110 inchi

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-02-2021

în: News

Producătorul sud-coreean Samsung a anunțat un model de televizor de 110 inchi care redă conținut la rezoluția 4K cu ajutorul tehnologiei MicroLED.

Tehnologia MicroLED este o inovație absolută în industria televizoarelor și a ecranelor. Folosește LED-uri auto-iluminate de dimensiuni micrometrice, care oferă calitățile dorite ale afișajelor OLED fără dezavantaje.

În descrierea oficială a produsului, Samsung afirmă: „Noul MicroLED de 110 inchi folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale. În schimb, se auto-luminează – producând lumină și culoare din propriile structuri de pixeli. Redă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB și oferă cu precizie imagini dintr-o gamă largă de culori realizate cu camere DSLR de ultimă generație. Acest lucru are ca rezultat culori uimitoare, realiste și o luminozitate precisă realizată cu ajutorul rezoluției în 4K și a opt milioane de pixeli”. În plus, noul televizor va avea integrat un sistem audio imersiv.

Tehnologia MicroLED a fost folosită în premieră pentru revoluționarul concept de televizor al mărcii – așa-numitul „The Wall”, care avea o diagonală de 292 de inchi.

Deocamdată nu a fost făcut public prețul pentru noul model de 110 inchi, însă știm că Samsung comercializează televizorul 8K de 98 de inchi cu tehnologie QLED la prețul de 60.000 de dolari.

Energy Expo 10-13 octombrie