Samsung prezintă tehnologia MicroLED TV, în format de 110 inchi

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-02-2021

în: News

Producătorul sud-coreean Samsung a anunțat un model de televizor de 110 inchi care redă conținut la rezoluția 4K cu ajutorul tehnologiei MicroLED.

Tehnologia MicroLED este o inovație absolută în industria televizoarelor și a ecranelor. Folosește LED-uri auto-iluminate de dimensiuni micrometrice, care oferă calitățile dorite ale afișajelor OLED fără dezavantaje.

În descrierea oficială a produsului, Samsung afirmă: „Noul MicroLED de 110 inchi folosește lumini LED de dimensiuni micrometrice pentru a elimina lumina de fundal și filtrele de culoare utilizate pe display-urile convenționale. În schimb, se auto-luminează – producând lumină și culoare din propriile structuri de pixeli. Redă în proporție de 100% gama de culori DCI și Adobe RGB și oferă cu precizie imagini dintr-o gamă largă de culori realizate cu camere DSLR de ultimă generație. Acest lucru are ca rezultat culori uimitoare, realiste și o luminozitate precisă realizată cu ajutorul rezoluției în 4K și a opt milioane de pixeli”. În plus, noul televizor va avea integrat un sistem audio imersiv.

Tehnologia MicroLED a fost folosită în premieră pentru revoluționarul concept de televizor al mărcii – așa-numitul „The Wall”, care avea o diagonală de 292 de inchi.

Deocamdată nu a fost făcut public prețul pentru noul model de 110 inchi, însă știm că Samsung comercializează televizorul 8K de 98 de inchi cu tehnologie QLED la prețul de 60.000 de dolari.