William Fioravanti – Il Maestro di Manhattan

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-08-2016

în: Fashion

William Fioravanti – Il Maestro di Manhattan. Dacă pentru epicentrele înaltei croitorii, precum Savile Row sau Roma, măiestria are substanța unei tradiții seculare, pentru cele dintâi destinații ale ambițiilor, precum Manhattan, excelența se distinge în angajamentul unor artiști ce au transpus acest tezaur în noi orizonturi. Între aceștia, prima referință rămâne William Fioravanti.

RundschauFiorvaranti

Un puști de doar nouă ani primește, ca o mică jucărie, un degetar. Era anul 1958 și darul – ce aparent se pierde în lungul șir al improvizațiilor din gospodărie de care poate ne-am fi bucurat și noi, convertind în joc orice obiect care ar fi putut fura fascinația unui micuț – ascundea prima intersecție cu moștenirea familiei sale.

Iar ca o continuitate a măiestriei înaintașilor săi, la doar 20 de ani – ca ucenic pentru Ernest A. DeRose, croitorul privat al familiei Rockefeller – tânărul onorează îndemânarea generațiilor formate ca artizani în tradiția napolitană.

Peste ani laureat al Forbici d’Oro, recunoaștere oferită de către Accademia Nazionale dei Sartori, William Fioravanti va ocupa poziția de președinte al Custom Tailors & Designers Association of America, unicul for care confirmă și ocrotește arta sa în Statele Unite.

În atelierul de pe West 57th street, în baza unei consultaţii private, din inspirația unei palete de 200 de stofe, după trei probe și un total de 50 ore de lucru manual, o creație Fioravanti impune un reper aplaudat în Manhattan drept costumul perfect, având ca marcă umerii concavi Pagoda cu găuri orientate pe înălțime și reverele cu înclinația unor înotătoare de pește, deschise în funcție de înălțimea clientului.

Ca reminiscență a liniilor cu care William Fioravanti a desăvârșit estetica Power Dressing în anii ’80, se disting reverele alungite cu o lățime moderată și o gaică poziționată oarecum jos pentru suplețea siluetei.

Eleganța napolitană transpare din cusătura alungită în partea din față a sacoului, buzunarul de la piept de tip bruschetta și talia ce urmează gradual linia siluetei.

Pentru William Fioravanti, cei 35 de ani în sartoria merită ca răspuns doar datoria modestiei. „Dacă întâmpini nemulțumirea unui client, caută neregula, niciodată scuza”, va fi lecția artei lui, care s-a bucurat de aprecierea fidelă a unor personalități precum Frank Sinatra, Steve Wynn sau diverși laureaţi ai Premiului Nobel.

williamfioravanti