Culoarea Pantone a anului 2022 este Very Peri

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-12-2021

în: FashionNews

Pantone

Poate o culoare să prezică viitorul? După numeroasele incertitudini din 2020 și 2021, multă lume caută semne din orice sursă. Culoarea Pantone a anului 2022 este o nuanță nouă, Very Peri, una care, potrivit Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute și Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, îmbrățișează incertitudinea și optimismul precaut pe care le resimțim în vremurile actuale.

„Este o culoare care plasează într-adevăr viitorul într-o lumină nouă. Considerăm că aceasta a fost culoarea perfectă pentru a transmite acele sentimente despre viitor”, a spus Pressman.

Pantone

Noua nuanță este rezultatul cercetărilor și prognozării tendințelor de aproape un an de la Pantone Color Institute, care începe să analizeze tendințele de culoare la sfârșitul primăverii.

„Ne uităm la atât de multe domenii, de la sport la modă, pentru a vedea despre ce vorbesc oamenii. Nu există nicio îndoială că jocurile au influențat alegerea culorii Very Peri și ne dorim cu adevărat ca aceasta să reflecte ceea ce se întâmplă în lumea din jurul nostru”, a spus Eiseman, subliniind că interesul crescut pentru metavers și platformele de jocuri care au contribuit la alegerea Culorii Anului 2022.

Pe lângă faptul că este o nuanță des întâlnită în jocurile cu contrast ridicat, populare în rândul generației Z, Very Peri se regăsește și în natură la florile de liliac, lavandă și vinca, oferind un sentiment calmant într-o perioadă haotică. De asemenea, Very Peri apare într-o mulțime de previziuni de tendințe de frumusețe și modă. Prezentarea oficială Pantone a culorii include look-uri pentru bărbați Lanvin, Chet Lo și Louis Vuitton.

Pantone

Cu toate acestea, alegerea unui ton de violet cald pentru culoarea anului 2022 poate fi o surpriză, mai ales după ce în 2021 culorile alese de Pantone au fost Ultimate Grey și o nuanță de galben numită Illuminating.

Într-un comunicat, Pantone a explicat că duo-ul din 2021 a fost menit să reprezinte lumina de la capătul tunelului după evenimentele din 2020. Dar, deoarece mulți continuă să lupte cu varianta Omicron și lumea intră într-o altă fază de incertitudine, Very Peri încearcă să ne facă să privim cu optimism către viitor.

În orice caz, culoarea oferă o nouă perspectivă. După doi ani de asemănare și luptă, simțim cu toții ceva nou, iar podiumurile de modă reflectă acest lucru, datorită brandurilor, precum Threeasfour, Iris van Herpen, Xüly Bet și Tomo Koizumi care îmbrățișează culoarea.

Galerie Foto