Gucci dezvăluie proiectul de artă „SuperGucci” NFT în colaborare cu Superplastic

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 18-01-2022

în: Fashion

Gucci

Gucci colaborează cu Superplastic, un brand global de divertisment și obiecte de colecție digitale, pentru a crea SUPERGUCCI. Seria ultralimitată din trei părți de NFT-uri inspirate de codurile de semnătură ale brandului de lux va fi lansată pe 1 februarie pe conceptul magazinului online Gucci Vault.

Gucci

După ce au lansat un teaser la începutul acestei luni, Gucci și Superplastic au dezvăluit acum mai multe detalii despre proiectul lor comun. După cum era de așteptat, acesta va marca expansiunea casei de lux în lumea NFT-urilor și a metaversului, alăturându-se unor nume precum adidas Originals, JW Anderson și Balenciaga.

Intitulată „SUPERGUCCI”, colaborarea va ajunge în trei părți. Parteneriatul începe cu 10 piese exclusive NFT, fiecare fiind însoțită de o sculptură ceramică. Lucrările de artă se inspiră din motivele de design ale lui Gucci, care sunt reinterpretate de experții virtuali de la Superplastic, Guggimon și Janky. Lansarea implică, de asemenea, Gucci Vault, magazinul experimental online al brandului de lux, care se va alătura metaversului cu o vânzare specială Gucci. Pe lângă lansarea metaversului, Vault lansează piese de epocă din arhiva casei de modă, care sunt restaurate și ajung într-un ambalaj unic.

Proiectul „SUPERGUCCI” va fi lansat pe 1 februarie prin Superplastic și va fi accesibil prin Gucci Vault.