Cel mai mare diamant din lume va fi scos la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 21-10-2022

în: JewelsNews

cel mai mare diamant

Sotheby’s a dezvăluit cel mai mare diamant din istoria omenirii. Este vorba despre Golden Canary Diamond care cântărește 303,10 carate și vine într-o nuanță galben-maronie. Bijuteria a fost tăiată din forma sa originală de scut într-o formă de pară mai tradițională.

Golden Canary Diamond a fost descoperit pentru prima dată într-o grămadă de moloz de o fetiță care se juca în grădina unchiului ei în anii 1980. Diamantul brut de 890 de carate a ajuns acolo după ce minerii de la mina de diamante MIBA din apropiere îl consideraseră prea voluminos pentru a fi un diamant și îl aruncaseră.

„Golden Canary este unul dintre cele mai rafinate diamante care au fost descoperite vreodată, nu numai pentru mărimea și intensitatea culorii sale, ci și pentru frumusețea sa uimitoare, care cu siguranță va captiva colecționarii din întreaga lume. Sotheby’s are privilegiul să ajute la scrierea următorului capitol pentru această bijuterie incomparabilă, renăscut”, a declarat Quig Bruning, șeful secției Bijuterii pentru Sotheby’s America.

„Am avut un an excepțional de prezentare a diamantelor colorate extraordinare la licitațiile noastre globale de bijuterii, deoarece cererea și apetitul pentru aceste rarități continuă să crească. La doar două săptămâni după vânzarea record a Williamson Pink Star pentru 57,7 milioane de dolari, suntem onorați să oferim cel mai mare diamant lustruit existent în prezent”, a adăugat Bruning.

Golden Canary Diamond va fi expus la nivel mondial în diferite orașe, inclusiv Taipei, Geneva și Hong Kong, înainte de a fi licitat la New York pentru un preț estimat de peste 14 milioane de dolari.