Chopard Haute Joaillerie – Diamante galbene în lumina reflectoarelor

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 21-11-2019

în: Jewels

Diamantele poartă în sine prețiozitatea brută a naturii, o frumusețe imposibil de tăgăduit și sunt un simbol al contrastelor. Venite din adâncul pământului, strălucesc cu puterea soarelui și înnobilează fiecare bijuterie în ale cărei monturi își stabilesc frumusețea atent sculptată.

Deoarece fiecare piatră prețioasă poartă în ea o strălucire unică, mărturie cuantificabilă a rarității sale, atelierele Chopard Haute Joaillerie semnează cu măiestrie creații care pun în evidență pietre cu efect splendid, dezvăluind adevărata lor măreție. Printre bijuteriile iconice create de Chopard, ne oprim atenția asupra acestui set original, compus dintr-un colier, un inel și o pereche de cercei din aur de 18 carate, cu zece diamante galbene totalizând peste 38 de carate. Designul este o reverență exprimată în linii clasice și atemporale, care onorează încă o dată expertiza bijutierilor Casei.

Culoare aparte

Dacă diamantele sunt cea mai potrivită alegere pentru a marca momentele speciale din viața noastră, există o dimensiune și mai înaltă spre care putem tinde atunci când ne dorim să exprimăm nevoia de a opri timpul în loc. Diamantele colorate sunt extrem de rare și emană o frumusețe fermecătoare, care face parte din ADN-ul pasiunii Carolinei Scheufele, etern îndrăgostită de ceea ce reprezintă lumea pietrelor prețioase.

Caroline Scheufele este copreședinte și director artistic al casei Chopard, iar pasiunea sa pentru diamante depășește pura cunoaștere profesională a unui domeniu. Este trăire, știință, fascinație și înflăcărare pentru un joc continuu al seducției și al căutării celor mai prețioase pietre. Caroline Scheufele selectează și alege diamantele cu ochii, cu inima, dar mai ales cu imaginația. Să vezi într-o piatră adevăratul său potențial, să creezi cu ochii minții piese care vor marca destinul și cele mai importante momente din viața unei persoane este un privilegiu pe care Caroline Scheufele reușește să îl onoreze genial. Viziunea sa creativă și talentul nativ dau o viață vibrantă creațiilor Haute Joaillerie ale Casei, iar traseul colecțiilor ne arată că există întotdeauna o perspectivă creativă bine structurată care naște și pregătește următorul moment de creație.

Pentru acest set de zece diamante galbene, Caroline Scheufele a optat pentru asortarea monturilor din aur alb și galben de 18 carate cu diamante tăiate în formă de pară. Sunt diamante albe și galbene, fiecare piatră sclipind ca o stea într-un halo de lumină prețioasă.

Chopard Haute Joaillerie

Dacă vă întrebați unde se nasc aceste bijuterii spectaculoase, secretul stă în inima atelierelor Chopard Haute Joaillerie. Viziunea creativă a Carolinei Scheufele i-a permis să asigure dezvoltarea consecventă a sectorului Haute Joaillerie, înrădăcinată ferm în tradiția de bijutieri a familiei sale. De la proiectare la producție, artizanii își pun în practică expertiza în crearea de opere de artă în care tehnicile tradiționale se îmbină fericit cu tehnologiile de vârf.

Echipele de proiectanți, specialiștii în turnarea matricelor, șlefuitorii de diamante, maeștrii care le pun în valoare strălucirea, manufacturierii care creează linii curate și volume complexe –cu toții sunt parte din procesul fascinant de creație, oamenii care transformă materia primă în bijuterii pline de viață și care își dedică talentul pentru ca bijuteriile Chopard să spună adevărate povești și să transmită mesaje puternice. Complementaritatea diferitelor domenii de expertiză este posibilă prin gruparea a peste 30 de profesii sub un singur acoperiș. O bogăție pe care familia Scheufele o cultivă cu atenție, concentrându-se pe transmiterea cunoștințelor din generație în generație, pe formare și integrarea competențelor.

Un set de bijuterii demn de cele mai importante momente

Setul cu diamante galbene spectaculoase Chopard cuprinde un colier deosebit de elegant din aur alb și galben de 18 carate. Vedetele incontestabile sunt cele șapte diamante galbene cu tăietură în formă de pară (24,4 carate), puse magnific în valoare de diamantele de 22 de carate în aceeași formă. Inelul este o piesă incredibil de meșteșugit lucrată, care captează atenția imediat prin diamantul galben (7,5 carate) prins în montura din aur galben, continuată în aur alb, și puzderia de diamante cu tăietură în formă de pară și briliant (1,8 carate). Setul este completat de cerceii care vor înnobila profilul cu designul lor rafinat, care continuă jocul de aur alb și galben și care se construiesc în jurul celor două diamante galbene de 6,2 carate, flancate de diamante de 4,2 carate.