Această aplicație de la Google te ajută să călătorești virtual. Poți vizita zeci de situri UNESCO din toată lumea

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 22-04-2021

în: NewsTravel

Lansarea continuă a vaccinurilor Covid-19 înseamnă că există în sfârșit lumină la sfârșitul tunelului lung și întunecat de pandemie. Dar călătoria încă nu va fi ușoară prea curând – în special în alte țări.

foto via @robbreport.com

Aplicația Arts & Culture a gigantului tehnologic tocmai a adăugat tururi virtuale ale zeci de situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO de pe glob. Datorită noii funcții, veți putea vizita unele dintre cele mai uimitoare locații din lume, fără a părăsi confortul și siguranța casei.

Te gândeai să petreci o vară în Italia înainte de începerea pandemiei? Există o mulțime de tururi virtuale de repere renumite în toată țara, inclusiv Colosseumul, Panteonul și Veneția. Obsedat de palate? Poți explora reședințele regale din Franța, Coreea de Sud și Vietnam. Mai mult un iubitor de natură? Poți rătăci situl fosil Messel Pit din Germania sau Parcul Național Munții Simien din Etiopia? Practic, dacă există un site semnificativ din punct de vedere cultural pe fața globului, este probabil să îl puteți vizita practic datorită paginii hub Google a UNESCO, accesibilă prin intermediul aplicației Arts & Culture sau a site-ului desktop.

foto via @robbreport.com

Turul virtual a cunoscut ceva de renaștere în timpul pandemiei coronavirusului. Primăvara trecută, pe măsură ce noua noastră realitate începea să se instaleze, instituțiile culturale din întreaga lume și-au deschis rapid ușile online, inclusiv Muzeul de Artă Modernă din New York, Muzeul d’Orsay din Paris și Muzeul Național din New Delhi.  Desigur, tururile virtuale nu vor putea reproduce niciodată experiența de a vizita personal unele dintre cele mai mari muzee din lume, dar sunt un înlocuitor mai sigur într-un moment în care opțiunile noastre de călătorie sunt încă limitate. Tururile online s-ar putea dovedi a fi un instrument excelent de planificare pentru prima călătorie post-pandemică.

Sursa: Not Ready to Travel Yet? You Can Now Tour UNESCO World Heritage Sites From Your Laptop