Cei mai scumpi pantofi din lume Debbie Wingham Stilettos – 12,7 milioane de euro

Scris de Luxury
Publicat la data de: 10-05-2021

în: NewsVip

Debbie Wingham Stilettos

Designerul britanic Debbie Wingham a creat „odată ca niciodată” cel mai scump tort din lume (53,8 milioane de euro) și cea mai scumpă rochie din lume (13 milioane de euro), deci nu este de mirare că o familie bogată (anonimă, desigur) a rugat-o la un moment dat să conceapă o pereche extravagantă de pantofi drept cadou pentru o zi de naștere. Pantofii stiletto realizați manual sunt confecționați din piele poleită cu aur de 24 de carate, cu cusături din fir de aur de 18 carate. Diamantele roz și albastre aplicate sunt extrem de rare și de mari, costând (doar ele) aproximativ 11 milioane de euro. Pentru a adăuga valoare și extravaganță încălțămintei, au fost utilizate patru diamante albe de 3 carate și alte 1.000 de diamante mai micuțe. În plus, fermoarele și plăcuțele de sub talpă sunt fabricate din aur masiv. O creație de toată lauda!

Pe locul al doilea, avem Ruby Slippers – 2,5 milioane de euro. Această pereche de pantofi magici, purtată de Dorothy Gale în musical-ul
„Vrăjitorul din Oz”, a transformat basmul în realitate atunci când Harry Winston a creat o versiune cu rubine autentice. El a făcut acest lucru pentru a onora aniversarea de 50 de ani a „Vrăjitorului din Oz”: o frumoasă pereche de conduri îmbrăcați în 4.600 de rubine cu o greutate estimată la 1.350 de carate. Mai mult, un șir de diamante de 50 de carate accentuează funda și conturul superior al pantofilor. Inițial, în povestea lui L. Frank Baum, Dorothy poartă pantofi argintii, care însă au devenit ca prin minune roșii odată cu apariția filmului în format Technicolor.

Debbie Wingham Stilettos

Pe locul al treilea: Rita Hayworth Heels – 2,5 milioane de euro. Designul acestor pantofi cu toc creați de Stuart Weitzman a fost inspirat de o pereche de cercei aparținând Ritei Hayworth; astfel, în interiorul florilor împăturite de pe pantofi se găsește câte un superb cercel din diamante, safire și rubine. Combinația de piele și satin de un maro ciocolatiu creează un contrast reconfortant cu gemele strălucitoare, deosebindu-se considerabil de alte creații Stuart Weitzman.

Locul al patrulea este ocupat de Cinderella Slippers – 1,68 milioane de euro. Aceste încălțări par să aparțină cu adevărat unei prințese din povești. Stuart Weitzman a conceput acești stilettos ca un omagiu adus Cenușăresei, înnobilând pielea italiană fină cu 565 de diamante Kwiat, pentru un efect absolut fascinant.

Nu în ultimul rând, Tanzanite Heels – 1,68 milioane de euro. Mai lipsea puțin și acest top aproape că ar fi putut desemna „cele mai scumpe 5 perechi de pantofi din lume marca Stuart Weitzman”, pentru că ultimele trei creații de pe listă poartă, toate, semnătura acestui designer. Aceste sandale cu toc valorează peste un milion și jumătate de euro datorită profilului alcătuit dintr-o mulțime de diamante și pietre prețioase. Mai exact: 185 de carate de tanzanite albastre strălucitoare și 28 de carate de diamante. Toate cu montură din argint.