Top 10 cele mai scumpe animale de companie

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-12-2021

în: News

cele mai scumpe animale de companie

Nu este un secret pentru nimeni că animalele de companie sunt unul dintre cele mai scumpe lucruri pe care le poți avea. A deține un un prieten necuvântător este ca și cum ai avea un copil care nu îți poate vorbi direct, dar pe care îl iubești din toată inima. Chiar și animalele de companie populare, cum ar fi câinii și pisicile, se pot adăuga acestei liste datorită tuturor proviziilor și îngrijirii medicale. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui animal de companie exotic rar, atunci doar prețul de achiziție va fi suficient de ridicat.

Iată zece dintre cele mai scumpe animale de companie pe care le poți deține, pe baza celui mai mare preț pe care l-ar putea alege. Rețineți că cele mai multe dintre ele sunt rare și necesită multe cunoștințe și cheltuieli pentru îngrijire.

Maimuta capucin

10. Maimuța Capucin – 8,500 de dolari

După ce ai văzut maimuțe capucin pe marele ecran în seriale spectacole precum și filme precum Night at the Museum, este dificil să nu vrei una. Aceste animale au personalități atât de iubitoare care le fac să pară umane. Cu toate acestea, în viața reală, pot avea comportamente agresive, așa că sunt recomandate doar îngrijitorilor experți.

Cumpărarea unui capucin variază de obicei între 3.500 de dolari și 8.500 de dolari. În plus, amenajarea unei incinte adecvate începe de la 650 de dolari până la 3.500 de dolari, ceea ce înseamnă includerea multor lucruri pe care să se urce maimuța ta. De asemenea, vă puteți aștepta să cheltuiți cel puțin 25 de dolari pe săptămână pe alimente, care vor include în principal fructe și insecte. De obicei, trăiesc între 15 și 25 de ani, așa că ar trebui să vă așteptați să le aveți pe termen lung.

Hyacinth Macaw

9. Hyacinth Macaw – 14,000 de dolari

Păsările elegante, cum ar fi Macaw, sunt adesea îndrăgite pentru coloritul penajului lor. Cu toate acestea, este important să ne amintim că păsările sunt mult mai greu de îngrijit decât par. Ele pot ajunge adesea la 1 metru înălțime și au o anvergură a aripilor de aproximativ 15 metri. Sunt păsări blânde și inteligente, dar, deși pot fi zgomotoase, nu sunt cele mai bune la vorbit. Se știe că trăiesc de 50 de ani, așa că obținerea unuia este un angajament pe viață.

Prețul acestor păsări variază între 6.500 de dolari și 14.000 dolari. Colivia lor va costa cel puțin 2.000 de dolari și ar trebui să le ofere mult spațiu pentru a zbura. De asemenea, vă puteți aștepta să cheltuiți în jur de 60 dolari pe lună pe alimente, inclusiv nuci, fructe de pădure și semințe.

Samoyed

8. Samoyed – 14,000 de dolari

Samoyed este una dintre cele mai iubite rase de câini din lume. Majoritatea oamenilor nu pot rezista blăniței albe asemănătoare unui nor. Nu numai că acești câini sunt la mare căutare, dar sunt și câini scumpi. Patrupezii din această rasă sunt foarte sociabili și aventuroși. Din păcate, ei sunt predispuși la multe afecțiuni de sănătate, costisitoare, cum ar fi distrofia corneei, afecțiuni autoimune și tulburări cardiace. Deși se știe că acești căței sunt vânduți doar pentru câteva mii de dolari, s-a raportat că în trecut prețul lor ajungea până la 14.000 de dolari.

Palm-Cockatoo

7. Palm Cockatoo – 16,000 de dolari

Cunoscute și sub denumirea de Cockatoo Goliath, aceste păsări masive se disting prin caracteristica mohawk cu pene pe vârful capului. S-ar putea să nu fie viu colorate ca Macaw-ul Zamabilă, dar totuși au un aspect regal.Pot fi păsări distractive și inteligente, dar necesită multă atenție. Ar putea țipa sau acționa agresiv dacă sunt ignorați prea mult timp. Speranța medie de viață pentru aceste păsări este de 40 până la 60 de ani, dar ar putea ajunge chiar și la 80 până la 90 de ani!

16.000 de dolari este un preț mediu pentru această specie, deoarece sunt dificil de reprodus și sunt aproape de a deveni o specie pe cale de dispariție. Deci, este puțin probabil să obțineți un permis pentru a deține unul. Pe lângă prețul păsării, vă puteți aștepta să cheltuiți cel puțin 1.000 de dolari pe an pentru a le îngriji.

Savannah Cat

6. Savannah Cat – 20,000 de dolari

Pisica Savannah nu este o pisică tipică de casă. Aceasta este un Serval african crescut cu o pisică de casă obișnuită. Deoarece sunt animale domesticite, legile pentru deținerea unei pisici Savannah pot varia în funcție de țară. Cu toate acestea, nu sunt periculoase în niciun fel și au loialitatea unui câine, dar independența unei pisici.

Aceste pisici costă de obicei între 12.000 de dolari și 20.000 de dolari, femelele fiind mai scumpe decât masculii. Sunt cunoscute drept cea mai mare și cea mai scumpă rasă de pisici domestice. Stilul lor de viață este similar cu cel al unei pisici obișnuite, așa că vă puteți aștepta să cheltuiți între 340 de dolari și 900 de dolari pe an pentru a îngriji o pisică Savannah.

Stag Beetle

5. Gândacul cerb – 89.000 de dolari

Majoritatea oamenilor nu vor nicio insectă în casa lor, așa că nu ar plăti mii de dolari pentru a avea una. Acești gândaci masivi sunt considerați neprețuiți pentru multe persoane, așa că pasionații de insecte vor plăti prețuri mari doar pentru a deține unul. În ciuda faptului că au o mandibulă masovă, ei mănâncă în principal doar frunze. Din păcate, acești gândaci trăiesc de obicei doar 1 până la 2 ani, dar s-a raportat că trăiesc până la 7 ani în unele cazuri. În timp ce prețul pentru a deține unul este în general foarte rezonabil, un crescător japonez a vândut odată acest gândac pentru aproximativ 89.000 dolari!

White Lion Cub

4. Pui de leu alb – 140.000 de dolari

După cum vă puteți imagina, orice tip de felină sălbatică necesită probabil un permis pentru a putea fi deținută și, în multe zone, ar putea fi ilegal. Așadar, asigură-te că te uiți peste legi înainte de a-ți achiziționa un pui de leu rar. Acești pui par albi din cauza unei mutații de culoare care a fost observată pentru prima dată în 1938. Numai acea culoare mai deschisă este ceea ce îi face atât de dezirabili. Deoarece acești pui sunt foarte rari, prețul lor ajunge la 140.000 de dolari. Cu toate acestea, acest preț este doar începutul. Acesta va avea nevoie de cel puțin câteva kilograme de carne pe zi, împreună cu o incintă adecvată.

Cloned Dog

3. Câine clonat – 155.000 de dolari

Dacă credeai că rasele de câini obișnuite sunt scumpe, gândește-te din nou. Clonarea câinelui este adesea mai scumpă decât cumpărarea oricărui cățel de rasă. Motivul pentru care unii oameni aleg acest traseu este pentru că pur și simplu nu își pot lăsa câinele să plece. Când câinele lor moare, vor să aibă un animal de companie care este aproape identic. Clonarea unui câine costă de obicei între 50.000 și 100.000 de dolari. Un cuplu a cheltuit 155.000 de dolari pentru a-și clona câinele numit Sir Lancelot. Acum, au clona lui, care se numește Sir Lancelot Encore.

Tibetan Mastiff

2. Mastiff Tibetan – 1.500.000 de dolari

Mastiffii tibetani sunt una dintre cele mai mari rase de câini din lume și sunt adesea confundați cu urși pufoși. Au fost crescuți pentru prima dată ca și câini de pază și au fost capabili să protejeze oile de orice pericol, inclusiv de lupi, leoparzi și urși. Blănurile lor groase îi ajută să reziste chiar și la cele mai scăzute temperaturi. Cu toate astea, aceste animale de companie nu numai că mănâncă mult și necesită multă îngrijire, dar sunt și predispuse la multe afecțiuni de sănătate, cum ar fi displazia șoldului, hipotiroidismul și anomaliile oculare.

În mod normal, acești câini pot fi achiziționați pentru doar câteva mii de dolari, dar este încă foarte dificil să găsești un Mastiff Tibetan pur sânge. În 2011, cel mai scump câine a fost vândut cu 1,5 milioane de dolari. Era un Mastiff Tibetan de 11 luni pe nume Big Splash, care a fost achiziționat la o licitație în China.

Thoroughbred Horse

1. Cal pursânge – 16.000.000 de dolari

Majoritatea copiilor au visat să aibă propriul lor ponei, dar a avea un cal de curse pursânge este o cu totul altă poveste. La fel ca majoritatea cailor, nici îngrijirea lor nu este ușoară. Ei trebuie să mănânce 15 până la 20 de kilograme de fân în fiecare zi, iar curățarea după ei este destul de obositoare. Deci, îngrijirea unuia dintre acești cai activi se poate simți ca un loc de muncă cu normă întreagă. Un cal pursânge de calitate costă adesea între 100.000 și 300.000 de dolari. Cu toate acestea, un cal numit Green Monkey a doborât recordul pentru cel mai scump animal de companie. A fost vândut cu 16.000.000 de dolari, pentru că era o legendă. În timpul primei sale curse, a alergat o optime de milă în doar 9,8 secunde. Prin urmare, prețul pentru acești cai poate varia în funcție de nivelul de calificare.

În concluzie, dacă sunteți interesat să cumpărați unul dintre cele mai scumpe animale de companie din lume, asigurați-vă că vă gândiți bine din timp. Luați în considerare cerințele de îngrijire ale animalului respectiv, temperamentul și costurile lunare. Dacă nu sunteți sigur dacă veți avea suficient timp și bani pentru a susține acel animal, atunci probabil ar trebui să renunțați la idee. Aceste animale de companie ar putea părea grozave, dar nu sunt obiecte, așa că asigurați-vă că achiziționați un animal de companie doar dacă sunteți pe deplin pregătit pentru el.