O sticlă de whisky Macallan Red Collection costă 87.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 06-12-2022

în: News

Macallan

Macallan a extins Red Collection prin lansarea unei sticle vechi de 77 de ani, la un preț uimitor de 87.000 de dolari. Red Collection a debutat în 2020 și a scos la iveală o gamă de whisky-uri scoțiene single-malt inspirate de semnificația culorii roșii de-a lungul istoriei mărcii.

Această licoare veche de 77 de ani este unul dintre cele mai vechi whisky-uri îmbuteliate vreodată, pe locul întâi fiind un single malt vechi de 81 de ani, numit „The Reach”, care este disponibil pentru prețul de 125.000 de dolari.

Macallan

„Macallan 77 Years Old este o nouă experiență incredibilă pentru The Red Collection, care a fost creată din unele dintre cele mai vechi și mai rare băuturi din lume. Este un whisky single malt fără egal, care s-a maturizat lent pe parcursul a șapte decenii extraordinare până când a atins vârful perfecțiunii. Această lansare rafinată dezvăluie moștenirea plină de măiestrie, cunoștințe și abilități incomparabile, cultivate de maeștrii producători de whisky The Macallan, din trecut și din prezent”, a declarat Kirsteen Campbell, producătorul de whisky The Macallan.

Macallan

Găzduit într-o cutie de prezentare din stejar acest whisky are note de citrice și note subtile de fum de lemn și stejar antic. Asta nu e tot; notele dulci de stafide și curmale se adaugă la aromele de ghimbir cristalizat, marmeladă, melasă lipicioasă și fum dulce.

Asocierea lui Macallan cu roșul aprins se întoarce la fondatorul Alexander Reid, care a fondat brandul în 1824. Numele său de familie însemna „cel roșu”. Îmbuteliat la 43,2% ABV, The Macallan 77 Years Old are un preț de 87.000 de dolari pentru sticla de 70 cl. Acesta va fi disponibil de la The Macallan Estate Boutique și în rețeaua globală a producătorului în întreaga lume.