Big Shadow este un yacht exclusivist. Are inclusiv pistă de aterizare pentru elicopter

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 20-04-2021

în: NauticTravel

Dacă ești un pasionat de călătorie, atât nautic cât și aeriene, eventual să ai posibilitatea de ateriza cu elicoperul pe propriul vas, atunci sigur o să iți placă cel mai nou concept de yachturi Big Shadow al lui Kirsten Schwalgien Design. Epic-ul 213-footer seamănă mai puțin cu o navă tradițională și mai degrabă cu un super yacht imens care poate stoca cel mai apreciat set de aripi în timp ce te afli pe mare.

foto via @robbreport.com

Nava considerabilă este echipată cu un heli-hangar inovator, suficient de mare pentru a ține un Airbus H145 fără a fi nevoie să se plieze palele rotorului.

Pentru referință, elicopterul utilitar bimotor măsoară aproape 43 de picioare în lungime și 13 picioare în înălțime. Deoarece este destul de compact, elicopterul este ideal pentru proprietarii de superyachturi și are o gamă largă de aplicații, inclusiv transporturi executive, explorare sau călătorii în familie.

foto via @robbreport.com

„Scrisoarea proprietarului era necesară pentru implementarea heli-hangarului în structura existentă”, a declarat Kirsten Schwalgien, fondatorul Kirsten Schwalgien Design (KSD), într-un comunicat. „Hangarul roll-in permite proprietarului să-și transporte elicopterul cu viteză maximă, ușurință și eficiență. Este o caracteristică pe care mă aștept să o văd mai mult în viitor. ”

Cu un fascicul timid de 42 de picioare, Big Shadow oferă un volum de 1.380 tone brute și va arunca, fără îndoială, o umbră mare oriunde merge. Exteriorul se caracterizează prin linii ascuțite, dinamice și o culoare subtilă de gri, accentuată de galben fluorescent. Între timp, balustradele conice și suprastructura elegantă ajută la crearea unei siluete aerodinamice cu o atmosferă decisiv industrială. 

foto via @robbreport.com

La bord, Big Shadow se mândrește cu un interior generos unde pot dormi în total 11 echipaje.  Se așteaptă ca nava să atingă o viteză maximă de 33 km/h și poate parcurge aproximativ 5.000 de mile marine atunci când călătoresc cu o viteză de croazieră de 25km/h. Deși nu a faăcut nicio călătorie incă, Big Shadow a fost deja recunoscută pentru ingeniozitatea sa. KSD a primit Good Design Award 2020 în categoria transport pentru nava de sprijin.

Sursa: This Epic Support Vessel Has a Full-Size Helicopter Hangar That Can Hold a 40-Foot Chopper