Earth 300 – Concept spectaculos de iaht de explorare cu oameni de știință la bord

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-09-2021

în: NauticNews

Earth 300

Un impresionant vas de explorare științifică, de 300 de metri, Earth 300, a fost prezentat de fondatorul Iddes Yachts, Ivan Salas Jefferson. Prototipul mega-iahtului cu design inovator este prevăzut cu 22 de laboratoare de ultimă generație și o „sferă științifică” pe puntea din spate.

Iahtul va putea găzdui peste 400 de persoane, dintre care 160 de oameni de știință, 20 de experți invitați, 20 de studenți, 40 de oaspeți VIP și 165 de membri ai echipajului.
Ambarcațiunea futuristă a fost concepută pentru navigație fără emisii și va fi alimentată de tehnologia nucleară cunoscută ca MSR („molten salt reactor”).

Arhitectul naval Ivan Salas Jefferson a spus: „Am vrut să creăm un design care să inspire. Am vrut ca atunci când oamenii se uită la sferă, aceasta să-i inspire în a proteja Pământul. Am vrut ca atunci când oamenii vor păși în sfera care acum găzduiește orașul științific și vor resimți efectul tuturor activităților științifice în curs, asta să-i inspire în a deveni alchimiști ai unor soluții globale”.
Proiectul este susținut de un număr mare de parteneri, printre care se numără IBM, RINA, Triton Submarines și EYOS Expeditions.

Dezvoltatorii Earth 300 au explicat că iahtul va avea caracteristici și opțiuni regăsite pe navele de croazieră, de expediție, de cercetare și pe ambarcațiunile de lux, însă proiectul nu poate fi încadrat în niciuna dintre aceste categorii.

Se estimează că nava Earth 300 va fi lansată la apă în 2025.

Galerie Foto