LaCie Sphère by Christofle, prețiosul obiect de design

Scris de Luxury
Publicat la data de: 30-06-2014

în: Art & Design

Sphere-lacie-bureau-mac

 

A fost nevoie de toate cunoștințele bijutierilor Christofle pentru a transforma acest obiect banal într-un adevărat obiect de design. Se numește Sphère, și reprezintă o combinație dintre creațiile Christofle și tehnologia LaCie: un hard disk extern cu un terabyte încorporat într-o carcasă sferică acoperită cu argint.

De ce este un produs de lux? Deoarece pentru a realiza o astfel de strălucire, Christofle plachează și tamponează manual cu argint hard disk-ul, apoi îl lustruiește pentru a realiza redarea orbitoare finală. Cu o adevarată iscusință a unui bijutier normand, acest proces tradițional exclusiv oferă unitații un aspect cu totul deosebit.

Sphere-lacie-hard-drive-white-christophle

 

 

Contrar aparențelor, hard disk-ul extern propune o varietate de funcționalități. Din punct de vedere tehnic, în cazul în care Sphère ar avea o capacitate de numai 1 TB, atunci ar fi compatibil cu USB 3.0 și ar fi capabilă să transfere până la 5Gb/s. În schimb, această unitate vine cu un software de backup automat pentru a evita pierderea de date, protejată printr-o parolă și un software Eco Mode care vă va permite să economisiți până la 90% din energie. Fie că sunteți un utilizator Mac sau PC, ambele sisteme de operare sunt compatibile cu hard disk-ul Sphère.

Fără îndoială, LaCie Sphère a prins cea mai frumoasă formă pe care o poate avea un hard disk extern. Obiect decorativ dincolo de statutul său funcțional, se potrivește perfect lângă un desktop high-end, iar acum disponibil la prețul de 390 € trebuie sa apartină tuturor iubitorilor de design și tehnologie.

Sphere-Lacie-Package