Iahtul Poetry este o stațiune zen plutitoare

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-10-2022

în: Nautic

Poetry

Mult așteptatul Monaco Yacht Show din acest an tocmai a avut loc. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate unele dintre cele mai interesante iahturi și ambarcațiuni de agrement, alături de unele dintre cele mai mari case de design care și-au prezentat cele mai recente modele. Unul dintre ele este acest concept uimitor de superyacht al brandului olandez Sinot Yacht Architecture & Design, care intenționează să rescrie regulile designului de iahturi de lux. Numit potrivit Poetry, acesta are o lungime de aproximativ 128 de metri și nu este nimic mai puțin decât poezie în mișcare.

Poetry

Potrivit companiei olandeze, designul unic al superyacht-ului a fost creat prin concentrarea pe visele și dorințele potențialului proprietar. „Ne-am provocat să creăm un concept care să se potrivească pe deplin cu dorințele și stilul de viață al proprietarului, fără a compromite designul iahtului. Pentru Poetry, am lucrat cu o nouă viziune de design, creând un concept care descrie visele proprietarului”, a explicat designerul Sander Sinot.

Poetry

Îndepărtându-se de designul tradițional, conceptul adoptă o nouă abordare tematică a designului de superyacht, care face ca ambarcațiunea să pară mai mult ca un conac plutitor plin cu toate facilitățile de lux perceptibile. Designul personalizat prezintă un aspect foarte inovator, care include mutarea timoneriei de la cea mai înaltă punte într-un loc mai funcțional, la provă. Acest lucru a ajutat la optimizarea spațiului oferit și la crearea unei zone cu adevărat private pentru proprietar. De fapt, suita proprietarului se întinde pe întreaga punte superioară datorită acestei alegeri de design.

Poetry

Pe lângă suita generoasă a proprietarului, superyacht-ul Poetry are patru cabine împreună cu două camere VIP care pot găzdui până la 12 oaspeți. Nava de lux poate găzdui, de asemenea, până la 47 de membri ai echipajului în 21 de cabine duble dedicate acestora, patru cabine de ofițeri și o cabină de căpitan. În ceea ce privește facilitățile, conceptul include un cinema multimedia grandios, o sală de explorare și un centru de wellness cu hamam, saună, sală de sport, salon de înfrumusețare și zonă de masaj.

Poetry

Finisat într-o culoare de pământ cu accente maro închis, conceptul de superyacht Poetry este foarte diferit de ambarcațiunile de agrement de lux pe care le întâlnim de obicei. Puntea principală are o zonă mare de luat masa în aer liber conectată la puntea exterioară din pupă, care are și o piscină infinită pitorească. Clubul de plajă și o platformă de înot sunt la doar câțiva pași mai jos și oferă acces direct la ocean. Un alt punct culminant al navei este bazinul de mare care este creat prin coborârea uneia dintre trape sub nivelul mării, extinderea unui bastion filtrant ce permite apei de mare să pătrundă în bazin.

Poetry

Potrivit casei de design, conceptul elegant de superyacht a fost conceput pentru a merge într-o croazieră de până la 4.500 de mile marine la 12 noduri și a atinge o viteză maximă de 17,5 noduri.

„Poetry reprezintă un design de iaht de ultimă generație. Liniile puternice exterioare ale iahtului sunt conduse de hidrodinamică și arhitectură – o platformă nautică solidă, care găzduiește un plan de spațiu deschis definit de gândirea tridimensională, pentru a se adapta cu precizie funcțiilor, nevoilor și dorințelor. Transparența și deschiderea sunt semnele distinctive ale suprastructurii, oferind vederi netulburate și spațiu liber pe punte în față, pupa, babord și tribord”, a adăugat Sinot.

Energy Expo 10-13 octombrie