Bungalow-urile plutitoare de pe Riviera Maya

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-12-2016

în: Travel

Am putea spune că dintotdeauna, Riviera Maya a fost o destinație foarte căutată și apreciată pentru resort-urile și atracțiile turistice pe care le găzduiește, pentru peisajele încântătoare, contrastul fermecător dintre albastrul profund al lagunelor și turcoazul jucăuș al oceanului, pentru toate bogățiile reprezentate de moștenirea mayașă și pentru mirajul fascinant al vieții de noapte din Cancun și Playa del Carmen.

93415

Cu toate acestea, bungalow-urile plutitoare, cu podea de sticlă, ce oferă senzația de apropiere de natură și totuși de un tratament privilegiat, nu au fost elemente ce au atras turiștii în Mexic, ci cu siguranță către destinații exotice precum Insulele Maldive, Fiji, Tahiti sau Bora Bora. Începând din toamna acestui an, însă, puteți să schimbați modul în care vă planificați vacanța, deoarece Riviera Maya tocmai si-a îmbogățit oferta turistică prin adăugarea acelui element unic ce îi lipsea: Resort-ul El Dorado Maroma a deschis 30 de palafitos (bungalow-uri) pe Marea Caraibilor, adăugând unui țărm deja fermecător, un plus de magie și atractivitate.

newhero1966445

Resort-ul all-inclusive este o proprietate acreditată cu patru diamante AAA, aflată la o distanță de 45 de minute cu mașina de Aeroportul Internațional Cancun. Odată cu deschiderea lanțului de bungalow-uri, turiștii Rivierei Maya au dobândit posibilitatea de a se bucura de cazare cu peisaj panoramic, nu doar în văzduh ci și sub propriile picioare. Fauna acvatică oferă astfel un spectacol deosebit, ce transmite diferite emoții, de la încântarea observării peștișorilor colorați, la adrenalina întâlnirii cu alte specii mai rare. La sosire, oaspeții sunt conduși prin foaierul principal către foaierul exclusiv al bungalow-urilor, pentru a se înregistra și a savura un pahar de șampanie. După întâlnirea majordomului personal și acomodarea cu împrejurimile, oaspeții sunt direcționați către vila ce le-a fost pregătită. Acestea sunt dispuse într-un lanț in formă de T, iar în capătul acestuia se află un restaurant plutitor și un spa. Căsuțele de culoarea nisipului prezintă acoperișuri decorate cu stuf și de asemenea, câte o piscină infinity, podele de sticlă, duș exterior, acces direct către ocean, un pat dublu king-size și o terasă pe care se află o canapea și o masă. Toate aceste elemente contribuie la petrecerea unei vacanțe romantice în doi, fără grijile cotidianului, într-o atmosferă de poveste.

93417

93416

93418

Bungalow-urile nu sunt foarte spațioase, însă scopul lor este de a fi intime și primitoare, fiind separate în trei zone interioare distincte. Masa, minibarul și un dulap se află chiar lângă ușă, iar în centrul camerei este poziționat patul și ușile glisante de stică ce fac trecerea către terasă. Seara, podeaua de sticlă poate fi acoperită de covorașe, pentru a păstra întunericul în cameră pe timpul nopții. Unul din detaliile ce adaugă valoare acestui resort este reprezentat de halatele de mătase oferite oaspeților. Oferta all-inclusive cuprinde mai multe restaurante din resort, însă cel mai deosebit este cu siguranță cel plutitor în largul oceanului, Overwater Grill & Wine Bar. Acesta este decorat cu elemente naturale ce creează o atmosferă caldă și totuși sofisticată, iar mâncarea oferită este de asemenea deosebită, fiind încadrată la categoria fine dining. Resort-ul oferă o gamă variată de activități, de la caiac-canoe, vâslitul cu placa sau plimbarea cu barca de viteză, la parasailing sau mersul pe cămilă. Clase de yoga, lecții de dans sau de gătit sunt de asemenea o opțiune în timpul săptămânii.

93420

Deși bungalow-urile din resort-ul El Dorado Maroma nu reprezintă luxul absolut, ele oferă cu siguranță o experiență cu adevărat memorabilă și reprezintă un avantaj negreșit pentru Riviera Maya. O noapte în aceste palafitos începe de la 950 de dolari și include serviciile unui majordom personal, room service la orice oră, precum și alte beneficii atractive.   
93422 93423