Space VIP dezvăluie o experiență culinară spațială de 495.000 de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 19-03-2024

în: NewsTravel

Space VIP

Lider în domeniul călătoriilor spațiale de lux Space VIP a încheiat un parteneriat cu bucătarul-șef Rasmus Munk – cunoscut pentru bucătăria sa de excepție de la Alchemist din Copenhaga, care a primit două stele Michelin – pentru a lansa o experiență culinară captivantă la aproximativ 30.000 de metri deasupra nivelului mării.

Cu doar șase invitați pe expediție, călătoria va începe din Florida, la bordul navei Space Perspective Spaceship Neptune – o navă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, care poate fi propulsată la o înălțime de peste 99% din atmosfera Pământului.

Fiind unul dintre cele mai sigure moduri în care oamenii pot vizita spațiul cosmic, nava spațială Neptune nu necesită pregătire sau echipament special, este reglementată de FAA și de Paza de Coastă a SUA și respectă orientările NASA.

Space VIP

La bord, oaspeții se pot bucura chiar și de WiFi pe tot parcursul călătoriei, precum și de o toaletă adecvată. Priveliștile hipnotizante ale planetei pot fi admirate prin ferestrele supradimensionate. Fiecare oaspete va fi, de asemenea, echipat cu un costum complet făcut la comandă de casa de modă franceză Ogier, care va crea ținute folosind țesături de ultimă generație concepute special pentru această expediție.

În timpul acestei călătorii, oaspeții vor degusta preparate delicioase special create de Munk. Ca și în cazul meniurilor sale de la Alchemist – unde urmărește să spună o poveste cu multiple fațete despre modul în care vede lumea – meniul va urma stilul său caracteristic de „bucătărie holistică”, prin care fiecare fel de mâncare este menit să stârnească o conversație în jurul planetei și a relației noastre cu ea. Pentru această imersiune culinară, Munk a analizat rolul explorării spațiale în ultimii 60 de ani, impactul pe care l-a avut asupra societății și aprecierea pentru Pământ pe care o stârnește o astfel de călătorie.

Space VIP

Pe lângă cina pregătită de Munk, oaspeții vor beneficia și de primul spa spațial din lume. În ciuda spațiului limitat, Space VIP a creat o toaletă de lux, completată cu plante, scaune de pluș și Wi-Fi.

Călătoria de șase ore este programată să decoleze în 2025 de pe coasta spațială a Floridei, iar prețul unui bilet este de 495.000 de dolari. Toate veniturile obținute în urma expediției, prima dintr-o serie de călătorii Space Perspective dezvoltate în parteneriat cu SpaceVIP, vor fi donate Fundației Space Prize – o organizație non-profit dedicată eliminării barierelor de gen în acest domeniu de nișă al științei și tehnologiei.