Un tricou Kobe Bryant a fost vândut pentru 2,73 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-06-2022

în: News

Kobe Bryant

O dată cu începutul finalei NBA din 2022, un tricou Kobe Bryant extrem de rar din sezonul de debut al lui Black Mamba s-a vândut la licitație pentru 2,73 milioane de dolari.

Săptămâna trecută, un cumpărător nespecificat a reușit să cumpere singurul tricou al lui Kobe Bryant pe care acesta l-a purtat în primul său sezon la Los Angeles Lakers. Tricoul este în culoarea clasică auriu și violet al echipei, cu numărul 8 și numele lui Bryant pe spate. Două etichete de pe partea de jos arată că Black Mamba a purtat mărimea 44.

Maioul de joc a fost purtat în mod concludent la cinci jocuri din primul sezon al lui Bryant, inclusiv două meciuri din playoff. Acele meciuri au avut loc pe 11 aprilie, 13 aprilie, 17 aprilie, 8 mai și 10 mai 1997. Ultimele două au fost Jocurile 3 și 4 din semifinalele Conferinței de Vest dintre Lakers și Utah Jazz unde Bryant a acumulat 28 de puncte în cele două jocuri, prefigurând cele cinci campionate câștigate și numeroasele apariții în playoff care au urmat.

Kobe Bryant

Celelalte trei jocuri la care a fost purtat tricoul au fost victorii acasă împotriva echipelor Jazz, Phoenix Suns și Sacramento Kings în care Bryant a marcat 22 de puncte și a dat șase pase decisive. În plus, baschetbalistul poartă acest tricou pe cardul său Skybox Z-Force din 1997, iar unul dintre acestea a fost scos la licitație alături de tricou.

În timp ce David Kohler, CEO-ul și președintele SCP Auctions, a declarat luna trecută pentru TMZ că piesa vestimentară ar putea ajunge la prețuri de până la 5 milioane de dolari, prețul final este încă destul de impresionant. Cu toate că, anul trecut, un tricou semnat din sezonul de debut al lui Bryant s-a vândut cu 3,69 milioane de dolari, devenind cel mai scump tricou de baschet din toate timpurile.

Având în vedere că Bryant este considerat unul dintre cei mai mari jucători de baschet din istorie, se pare că alte piese din suvenirele sale sportive vor stabili noi recorduri destul de curând.