Balonul spațial de lux Neptune are acum un design nou

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-08-2022

în: News

Neptune

Un balon spațial care promite că va transporta opt oaspeți într-un salon elegant la marginea spațiului și-a lansat astăzi capsula nou proiectată. Space Perspective a spus că noul design de capsulă al navei spațiale Neptune va fi mai sigur și va maximiza experiența pasagerilor, oferind un interior mai spațios.

„Am lansat noul design interior în urmă cu câteva luni și acesta a fost cel care a determinat reproiectarea formei capsulei. Ne-am dat seama că un plafon mai înalt oferă o senzație de claustrofobie mai redusă, în timp ce ne permite să împachetăm toate echipamentele necesare”, a declarat fondatorul și co-CEO Taber MacCallum pentru Robb Report.

Neptune

Interiorul include un bar, scaune rabatabile, ferestre supradimensionate la 360 de grade, WiFi și decor de bun gust, care include ierburi proaspete pentru mâncare și cocktailuri și dispune și de o toaletă. Space Perspective l-a angajat chiar și pe antreprenorul de ospitalitate David Grutman pentru a îmbunătăți experiența.

MacCallum a spus că noul design al capsulei necesita aproximativ 130 de machete. Compania a colaborat cu Siemens pentru a crea forma, precum și un nou „con de stropire” în curs de brevetare pentru o reintrare în atmosferă pe bază de apă pe măsură ce se întoarce pe pământ.

Neptune

Prototipul capsulei este acum produs la o fabrică de lângă Centrul Spațial Cape Kennedy, unde își are sediul Space Perspective. O nouă instalație pentru producerea uriașelor baloane spațiale este, de asemenea, în curs de desfășurare.

Compania plănuiește primul zbor în 2024, iar prețul unui bilet este de 125.000 de dolari de persoană. Balonul spațial Neptune va urca cu 12 mph și va avea o coborâre de două ore, care culminează cu o aterizare pe suprafața oceanului în largul coastei Floridei.

Testarea va începe în prima parte a anului viitor îndată ce prototipul va fi finalizat. Testarea fără echipaj va avea loc înainte ca prima versiune cu echipaj să apară. „Ne așteptăm să testăm undeva între 10 și 20 de versiuni înainte ca cea finală să fie gata”, spune MacCallum.