Ce se întâmplă cu o pictură a lui Picasso sfâșiată de un vizitator al muzeului Tate

Scris de Luxury
Publicat la data de: 08-01-2020

în: Art & DesignNews

Arta

Pictura „Bustul unei femei”, realizată de Picasso, a fost vandalizată la finalul lunii decembrie. Opera era expusa la galeria de artă Tate Modern din Londra.

Pictura realizată de Picasso în anul 1944 o portretizează pe Dora Maar, partenera artistului de la acea vreme. Pânza ar fi fost sfâșiată de un vizitator al muzeului în vârstă de 20 de ani, care între timp a fost arestat.

În acest moment, pictura evaluată la 26 de milioane de dolari a fost scoasă din expoziție și se încearcă refacerea ei.

În urma unui asemenea eveniment, o piesă de artă se depreciază cu aproape 15 – 20% în privința prețului de vânzare, potrivit unui expert din domeniu citat de Barrons.com.

„Bustul unei femei” ar fi împrumutată muzeului Tate pe termen lung și nu se cunoaște proprietarul operei.

Aceasta nu este prima pictură realizată de Picasso care a fost deteriorată. În anul 1999, pictura „Nud în fața grădinii” a fost sfâșiată de un olandez cu probleme psihice. Pictura ”Le Rêve” a fost vândută în anul 139 de milioane de dolari. Însă, mogulul Steve Wynn a găurit pânza când a lovit-o din greșeală cu cotul. Tranzacția s-a încheiat până la urmă după ce pictura a fost restaurată.

„Actorul”, o pictură a lui Picasso expusă la Muzeul Metropolitan Art din New York, a fost restaurată după ce un vizitator a căzut peste ea.