Pagani a creat un aparat foto analog de 75.000 USD

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-09-2022

în: News

Pagani

Pagani a colaborat cu producătorul italian de camere analog Gibellini pentru a crea un aparat foto pliabil de format mare în ediție limitată, care prezintă toate calitățile pe care le veți asocia de obicei cu creațiile sale de automobile. Supercarurile Pagani nu sunt cunoscute doar pentru performanța și pentru ingineria lor uluitoare, ci și pentru design-ul fascinant. De mai bine de două decenii, producătorul italian de automobile a creat unele dintre cele mai frumoase piese de artă auto care au captat imaginația oamenilor din întreaga lume.

Denumit Gibellini GP810HP, camera analog de format mare reflectă fără efort limbajul de design legendar și distinct al lui Pagani, concentrându-se asupra atenției la detalii și a măiestriei de neegalat. La fel ca mașinile, camera Gibellini GP810HP este construită din materiale ultra-premium și primește o mulțime de elemente de design inspirate de supercarurile construite de producătorul italian. Majoritatea componentelor camerei sunt prelucrate din blocuri simple de aluminiu și titan.

În plus, aparatul foto și accesoriile sale folosesc în mod extensiv fibră de carbon în construcția lor și sunt îmbrăcate în piele de calitate superioară și Alcantara. După cum v-ați aștepta, camera analog marca Pagani aduce o odă artei fotografiei, iar experiența de a captura fotografii cu aceasta este foarte diferită față de utilizarea aparatelor de fotografiat moderne.

Aparatul foto folosește o placă masivă de 8 x 10 inci pentru a captura imagini de film printr-un burduf. Cel mai mare avantaj al său este că planul obiectivului și planul focal se pot mișca complet independent unul de celălalt. GP810HP are 8 grade de libertate: 4 mișcări pe planul obiectivului și 4 pe planul filmului. Acest lucru îl face perfect pentru fotografia de arhitectură sau pentru captarea fotografiilor cu deplasare înclinată.

„Acest proiect este dedicat clienților extrem de pretențioși care iubesc frumosul, indiferent dacă sunt sau nu pasionați de fotografie. Există o cantitate enormă de muncă manuală pentru realizarea acestui aparat de fotografiat, există tehnologie și pasiune. Este un obiect creat cu un scop precis: a evoca o emoție”, a declarat Horacio Pagani, fondatorul Pagani.

Aparatul foto Gibellini GP810HP este limitat la doar 75 de exemplare, dintre care 30 vor fi inițial disponibile pentru proprietarii Pagani existenți și pot fi personalizate pentru a se potrivi cu vehiculele lor. Camera analog de la Pagani are un preț de pornire de 75.000 de euro) și este disponibilă spre vânzare la reprezentanțele sale.