Noul ceas Jacob & Co. Astronomia Maestro Worldtime costă 780 000 USD

Cea mai complicată și spectaculoasă piesă a mărcii

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 17-11-2021

în: NewsWatches

Jacob & Co. și-a extins colecția Astronomia de ceasuri ultra-exclusive, realizate manual cu o altă capodoperă sculpturală, realizată ca o odă dedicată explorării spațiului. Noua ediție limitată Jacob & Co. Astronomia Maestro Worldtime primește toate elementele specifice care definesc colecția, împreună cu două noi adăugări – o complicație mondială împreună cu un repetitor de minute de tip Carillon. Descris ca fiind una dintre cele mai complexe versiuni ale unui ceas din colecția Astronomia pe care marca Haute Horlogerie le-a creat vreodată, noul ceas depășește granițele ingineriei și măiestriei ceasornice.

Începând cu carcasa masivă, tridimensională, care adăpostește funcționarea complicată a ceasului, aceasta măsoară 50 mm lățime și 26 mm grosime. Construcția scheletului carcasei din aur roz de 18K este concepută pentru a prezenta mecanismul laborios lucrat și alte componente în toată splendoarea acestora. Din cauza designului netradițional al carcasei, care este practic o cutie cilindrică din safir cu un șasiu auriu, ceasul nu primește nici măcar o coroană tradițională. În schimb, mecanismul de armare și setare se găsește pe capacul (spatele) solid al carcasei.

Trecând la cadranul de tip scheleton al ceasului, dansul orologer al diferitelor componente se înscrie într-un simplu spectacol uluitor. Spre deosebire de ceasurile anterioare Astronomia, cadranul principal de cronometrare al celei mai recente iterații nu este plasat pe unul dintre brațele orbitale ale mecanismului. În noua ediție Astronomia Maestro Worldtime, cadranul este chiar în centru, plasat în partea de sus, centrală, pentru o citire mai ușoară. Cadranul bombat de indicare a timpului prezintă indicatori tradiționali albaștri, contrastanți și scala de minute cu model tip „chemin-de-fer”, gravat cu cifre arabe.

Ceasul primește diamantul sferic de 1 carat, o semnătură a mărcii Jacob Cut, care se rotește pe axa sa o dată la 90 de secunde, împreună cu un tourbillon cu trei axe în cușca sa stilizată cu emblema Jacob & Co. în aur roz. Există, de asemenea, o figură de astronaut, foarte detaliată, în argint pictat manual, la capătul opus al diamantului sferic. Punctul culminant al noului ceas Astronomia este complicația sa, care orbitează alături de cronometrul mondial. Globul mare din aur roz pictat se rotește pe axa sa o dată la 24 de ore, indicând ora în fiecare dintre cele 24 de fusuri orare cu ajutorul setului fix de indicatoare de la polul sudic.

Ceasul este alimentat de mecanismul tourbillon cu repetiție la minut, cu întoarcere manuală, indicativ JCFM11A, care oferă o rezervă de putere de 50 de ore. Ceasul este asortat cu o curea clasică din piele de aligator, de culoare bleumarin, cu o închidere cu sistem de tip fluture – „deployant”, din aur roz de 18K. Jacob & Co. a anunțat că va realiza doar 18 exemplare ale Astronomia Maestro Worldtime, care vor fi vândute la 780 000 de dolari bucata. Ceasul este disponibil acum prin dealerii autorizați Jacob & Co. Mia multe detalii pe: https://jacobandco.com